ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ο Αναπληρωτής Μεγάλος Διδάσκαλος του Κεντ μιλάει στην Kentnews



Παραθέτουμε μερικά ενδιαφέροντα σημεία από την συνέντευξη που έδωσε ο Αναπληρωτής Μεγάλος Διδάσκαλος του Κεντ της Αγγλίας , αδ Roger Odd στην ιστοσελίδα Kentnews στις 19/Ιανουαρίου.

…για τους λόγους που κάποιος μπαίνει στον Τεκτονισμό
R.O: Ο λόγος που κάποιος μπαίνει στην αδελφότητα είναι είτε για να διευρύνει τον κύκλο του είτε για να εργαστεί πνευματικά με κάποιους άλλους. Όπως και να το δει κανείς είναι μια ευχάριστη απασχόληση.

….για το ποιοι γίνονται Τέκτονες
R.O: Στον Τεκτονισμό έχουμε αδελφούς από απλούς οικοδόμους μέχρι Επισκόπους.

….για τις ηθικές αρχές που διέπουν τον Τεκτονισμό
R.O: Έχουμε όλα τα ήθη και πρότυπα αλλά και τον κώδικα δεοντολογίας της χώρας στην οποία ζούμε. Στο παρελθόν υπήρξαν κάποια περιστατικά για τα οποία οι Τέκτονες δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, όχι τόσο στην Αγγλία αλλά κυρίως στην Ιταλία. Όπως σε κάθε οργανισμό υπάρχουν και τα αρνητικά στοιχεία. Έχουμε όμως έναν αυστηρό κανονισμό όπου εάν κάποιος τον παραβιάσει αντιμετωπίζεται αυστηρά.

….για την αγαθοεργία
R.O: Οι Τέκτονες διαθέτουμε πολλά χρήματα για την αγαθοεργία. Το Kent Air Ambulance και πολλά φιλανθρωπικά ιδρύματα στηρίζονται κάθε χρόνο από εμάς. Έχουμε δώσει χρήματα για την εκπαίδευση και την έρευνα ενώ ακόμη έχουμε διαθέσει περίπου 2.500.000 λίρες στο Βασιλικό Κολέγιο Χειρουργών.

…σχετικά με την μυστικότητα των εργασιών των Στοών
R.O: Είναι σαν να πάει κάποιος σε ένα ταχυδακτυλουργό και να του ζητήσει να του αποκαλύψει τα τρικ του. Πρέπει να ενταχθείς στην επαγγελματική τους ένωση για να στα αποκαλύψουν.

…για τις σχέσεις εκκλησίας και αδελφότητας
R.O: Η εκκλησία ήταν πάντοτε επιφυλακτική απέναντι στον Τεκτονισμό. Στα τυπικά μας αναφέρονται κάποιες ιστορίες από την Παλαιά Διαθήκη. Αν και δεν είναι θρησκευτικό σύστημα δεν είναι θρησκεία. Υπήρξαν όμως άνθρωποι της εκκλησίας πο οποίοι ήταν Τέκτονες όπως ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι.

…..για την πίστη στο υπέρτατο Ον
R.O: Θα πρέπει ο Τέκτονας να πιστεύει στο υπέρτατο Ον. Δεν δεχόμαστε άθεους, αλλά επιτρέπουμε να γίνουν μέλη μας άνθρωποι οποιασδήποτε θρησκείας.

πηγή : Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων / Kentnews