ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Τεκτονισμός Franchise



Η Στοά Halcyon Lodge της Μεγάλης Στοάς του Οχάιο των ΗΠΑ αποχώρησε και εντάχθηκε στη δύναμη της Μεγάλης Ανατολής των ΗΠΑ.

Από μόνο του το παραπάνω περιστατικό δεν θα αποτελούσε σημαντική είδηση αφού συμβαίνει συχνά κάποια Στοά να αλλάζει Τεκτονική Στέγη. Έχει όμως ενδιαφέρον να ακούσουμε τη μαρτυρία ενός αδελφού που έζησε από κοντά την όλη διαδικασία.

<< Μας είχαν ενημερώσει στην συνάντηση που θα είχαμε με τον Μ.Δ της Μεγάλης Στοάς του Οχάιο να έχουμε μαζί μας τον χάρτη λειτουργίας της Στοάς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας διάβασαν τον κανονισμό και μας διευκρίνισαν ότι ο Τεκτονισμός είναι προνόμιο. Κάτι δηλαδή σαν τα Mc Donalds όπου με την κατάλληλη εμπορική συμφωνία μπορείς να ανοίξεις και να λειτουργήσεις ένα υποκατάστημα. Δηλαδή Τεκτονισμός Franchise .
Εμείς ποτέ δεν είχαμε δει τον Τεκτονισμό ως προνόμιο . Για εμάς είναι αδελφότητα που είναι αφιερωμένη στην αγάπη, την βοήθεια , την κοινωνική προσφορά, την εσωτερική βελτίωση.
Είμαστε λοιπόν ευτυχείς που αφήσαμε το <<προνόμιο>> της Μεγάλης Στοάς του Οχάιο και ενταχθήκαμε σε μια πραγματική Τεκτονική Δύναμη>>.