ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Εφημερίδα ΠΑΡΟΝ 20-5-2012 -''Τον κατηγορεί ως μασόνο!''


Παραθέτουμε το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ σχετικά με το επεισόδιο που έλαβε χώρα στην πρόσφατη συνεδρίαση της  Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος .


Αφορμή η εκδήλωση της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος στην Κέρκυρα.

''Τον κατηγορεί ως μασόνο!''


Άνω-κάτω έγιναν στην τελευταία συνεδρίαση της ΔΙΣ δύο ιεράρχες. Ο ευέξαπτος και γηραιός μητροπολίτης κατηγορούσε ανοικτά ιεράρχη νησιωτικής μητρόπολης (γνωστό για την πραότητά του) ότι είναι μασόνος!

Του επιτέθηκε διότι έδωσε άδεια να πραγματοποιηθεί πολιτιστική εκδήλωση σε ναό της μητρόπολής του και ανάμεσα στους κεντρικούς ομιλητές της εκδήλωσης ήταν άτομο που στην τοπική κοινωνία φέρεται να είναι μέλος μασονικής στοάς. Η φωτιά άναψε, ο ηλικιωμένος μητροπολίτης κατηγόρησε ανοικτά τον νέο ιεράρχη πως συνδέεται και ο ίδιος με τη μασονική στοά και οι υπόλοιποι αρχιερείς μόλις και μετά βίας κατάφεραν να τους ηρεμήσουν.

Ο ηλικιωμένος ιεράρχης επιμένει, και μάλιστα προσπαθεί να τον διαβάλει σε συντηρητικούς χριστιανικούς κύκλους, πως συνδέεται με τη μασονία. Οι κακές γλώσσες λένε πως η κόντρα δεν είναι πρόσφατη, αλλά κρατά τουλάχιστον μία δεκαετία…

πηγή: paron.gr