ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Όχι στην απαλλαγή φορολόγησης από Άγγλο δικαστή προς το Μεγάλο Αγαθοεργό Σώμα της UGLE


Μια περίεργη διαμάχη εξελίσσεται τον τελευταίο καιρό στην Αγγλία και έχει να κάνει με την φορολόγηση των ποσών που διαθέτει το Μεγάλο Αγαθοεργό Σώμα για να ενισχύσει διάφορους φορείς. Συγκεκριμένα, τη μη απαλλαγή από την φορολόγηση των χρηματικών ποσών που διαθέτει το Μεγάλο Αγαθοεργό Σώμα της Αγγλίας της ΗΜΣτΑ  για αγαθοεργίες  εισηγήθηκε ο Βρετανός Δικαστής Charles Hellier με το σκεπτικό ότι μόλις το 25% - 30% των ποσών που διατίθενται πηγαίνουν σε φορείς  και πρόσωπα τα οποία δεν έχουν σχέση με τον Τεκτονισμό.  Ο κος Charles Hellier  συνεχίζοντας εξέφρασε την πεποίθηση του ότι τα περισσότερα χρήματα πηγαίνουν για την βοήθεια των αδελφών και των οικογενειών τους επομένως  δεν αποτελεί αγαθοεργία αλλά ένα είδος …αυτασφάλισης.

Από την πλευρά της η ΗΜΣτΑ υποστηρίζει ότι οι φιλανθρωπικές της δράσεις ωφελούν το ευρύ κοινό και όχι μόνον τους Τέκτονες και για το λόγο αυτό θα πρέπει να της επιστραφούν οι φόροι για τα ποσά των δωρεών τα οποία έχουν καταβληθεί.


Να σημειωθεί ότι η ΗΜΣτΑ αριθμεί 250.000 περίπου μέλη και 8000 Στοές. Κάθε μέλος προσφέρει κάθε χρόνο 14 λίρες στο Μ.Α.Σ  (δηλαδή 3.500.000 λίρες – 4.246.000ευρώ). Το Μ.Α.Σ έχει διαθέσει συνολικά 82.000.000 λίρες Αγγλίας (99.500.000 ευρώ) σε αγαθοεργίες . Μεταξύ των φορέων που έχουν ενισχυθεί είναι ο Βρετανικός Ερυθρός Σταυρός,  το Air Ambulance , κτλ.   

πηγή: telegraph.co.uk