Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Νέο Τεκτονικό Μέγαρο από την Μεγάλη Στοά του Α.Α.Σ.Τ


Σε κλίμα χαράς και προσμονής καλόδεκτων εξελίξεων άρχισαν από τους αδελφούς οι εργασίες διαμόρφωσης του νέου περικαλλους τεκτονικού μεγάρου στην περιοχή του Π. Αρεως, με την προοπτική στέγασης της έδρας της κανονικής Δύναμης του ΑΑΣΤ της Ελλάδο. Το μέγεθος, η ποιότητα κατασκευής, η διαμόρφωση και η θέση του προσφέρουν όλες τις κτιριακές δυνατότητες που χρειάζονται τα σχέδια και οι προοπτικές της νέας διοίκησης, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο από την Γ.Σ. της 17ης Φεβ. τ.έ. προγραμματισμό της.

 Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε η κατάρτιση συνθήκης φιλίας της Μεγάλης Στοάς του ΑΑΣΤ της Ελλάδος με την Εθνική Μεγάλη Στοά των Φιλιππίνων, με αμοιβαίο ενδιαφέρον περαιτέρω καλλιέργειας των σχέσεων, με κατ' αρχάς ανταλλαγή σκέψεων και τεκτονικού αντικειμένου μελετών.

Βέβαια εκκρεμούν προς υπογραφή όμοιες συνθήκες με φίλιες Δυνάμεις της αλλοδαπής, από Ασία, Ευρώπη και Αμερική, ενώ συζητούνται και με άλλες Μ. Στοές του ΑΑΣΤ, παράλληλα με προτάσεις τόσον αδελφοποίησης Στοών μας, όσο και για σειρά εκδηλώσεων, στήν Ελλάδα και στο εξωτερικό, κατά το τρέχον και το επόμενο έτος, οπότε συμπληρώνονται και 150 χρόνια Ελλαδικού Τεκτονισμού (δείτε στην αναρτημένη στην ιστοσελίδα μας ιστορία του Τεκτονισμού στη Ελλάδα).
Και η πορεία συνεχίζεται.

Από την Μ. Γραμματεία
Ο Μ. Γραμματεύς

πηγή : http://www.aasr-greece.gr