ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Α ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΝΑΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ


Πολλοί συμπολίτες μας αγνοούν ότι εντός του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών υπάρχει Προτεσταντικό Νεκροταφείο. Μέχρι  το 1914  (όπου έγινε η μεταφορά του στο σημερινό χώρο) οι Προτεστάντες θάβονταν σε κοιμητήριο που υπήρχε απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο. Κάνοντας μια περιήγηση διαπιστώσαμε ότι στους χώρους του έχουν ταφεί σημαντικές προσωπικότητες όπως o John Herny Hill , ιδρυτής του ομώνυμου ιδιωτικού σχολείου στην Πλάκα όπου υπήρξε και το πρώτο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο του Ελληνικού Κράτους (1831), ο Σ. Μέλριν της γνωστής οικογενείας ο οποίος εισήγαγε στην Ελλάδα την ομώνυμη ποικιλία πορτοκαλιών, ο σπουδαίος Βρετανός Ιστορικός George Finley o οποίος συμμετείχε στον πόλεμο για την ανεξαρτησία της πατρίδας μας και πολλοί άλλοι.

Μεταξύ τον ταφικών μνημείων υπάρχει κι ένα με χαραγμένο επάνω το Τεκτονικό Σύμβολο του Γνώμονα και του Διαβήτη. Πρόκειται για τον τάφο του  αδ. ALBERT MAYOR METCALFE  από την πόλη ASKRIGG του Yorkshire της Αγγλίας με ημερομηνία θανάτου την 20η Απριλίου του 1935 σε ηλικία 35 ετών.


Θα παρακαλούσαμε , εάν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο για τον αδελφό να αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στο gmna2011@gmail.com.