ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Tα Σύμβολα ως η Γλώσσα της Ψυχής!

Μια νέα, πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου (στις 20:00) στην Αθήνα...
Πρόκειται για μια ομιλία της καλής φίλης, ιδρύτριας και διευθύντριας της Ακαδημίας Phoenix Rising Εσωτερικών Σπουδών και Δημιουργικών Τεχνών (www.phoenixrising.org.gr), Σάσσα Τσέϊτοου, με θέμα τα Σύμβολα, ως η Γλώσσα της Ψυχής!
«Η ψυχή δεν μπορεί να σκεφτεί χωρίς εικόνες», έγραψε κάποτε ο Αριστοτέλης, ενώ ο Πλωτίνος έλεγε ότι ο δρόμος προς τη Σοφία και την απελευθέρωση από την ύλη βρίσκεται μέσα στην συμβολική αντίληψη - την ανάπτυξη της ενεργητικής φαντασίας που «μεταφράζει» τα σύμβολα σε Γνώση.
Κατά την Αναγέννηση δε η χρήση των συμβόλων θα ανθήσει από τους αριστοτέχνες της εποχής, ενώ σε πλήθος εσωτερικών παραδόσεων παρατηρούμε ότι ανέκαθεν συνοδεύονται από αλληγορικές και συμβολικές εικόνες και εμβλήματα.
Η ομιλία της κ. Τσέϊτοου λοιπόν ιχνηλατεί τις θεωρίες της ψυχής μέσα από τους αιώνες, εστιάζοντας στη σημασία και τη χρήση εικόνων και συμβόλων ως ενδιάμεσος για την εσωτερική αφύπνιση της ανθρώπινης ψυχής.
Η ομιλία θα συνοδευτεί με προβολή πλούσιου εικαστικού υλικού, συμπεριλαμβάνοντας έργα της ίδιας της ομιλήτριας από σειρά που φιλοτέχνησε ακολουθώντας τις Αναγεννησιακές θεωρίες για την χρήση του συμβολισμού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Έδρα της Θεοσοφικής Εταιρείας, στην Βουκουρεστίου 25, στο Κολωνάκι. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλεφωνήστε στο 6943-682003.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.