ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουν οι Έλληνες Τέκτονες


Με το σύνθημα ΄΄ κάντε ησυχία μην ξυπνήσουν οι Έλληνες ΄΄ οι Ισπανοί διαδηλωτές στη Μαδρίτη χλευάζουν την απάθεια των Ελλήνων. Μια απάθεια η οποία μας έχει φθάσει σε σημείο όπου δεν έχει ξαναβρεθεί η χώρα μας. Μια απάθεια η οποία μας έχει μετατρέψει σε αγωνιστές του καναπέ, του Facebook και των blogs.

Ο Έλληνας που ποτέ δεν ανέχονταν ζυγό στον τράχηλο του όχι μόνο βρίσκεται υπό την μπότα του (οικονομικού) κατακτητή αλλά δεν φαίνεται να έχει διάθεση να τον αποτινάξει.

Σας λέω ειλικρινά ότι δεν θα ανησυχούσα καθόλου αν η χρεοκοπία της χώρας ήταν μόνο υλική κι' απόρροια κακοδιαχείρισης. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι είναι κυρίως ηθική. Χρεοκοπία οράματος, αρχών, αξιών. Με κυβερνήτες που μας άξιζαν απωλέσαμε κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και ήθους, εκπαιδευτήκαμε στη ρεμούλα την απάτη και στην κλεψιά, αποστρέψαμε το βλέμμα μας στην ιστορία μας και τις παραδόσεις μας και υιοθετήσαμε οτιδήποτε ξενόφερτο χωρίς να μπούμε στην διαδικασία να ελέγξουμε αν θα μπορούσε αυτό να ευδοκιμήσει στην πατρίδα μας. Αν ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία μας.

Έτσι λοιπόν ξεμείναμε από ηθικές δυνάμεις και πλέον η προδιαγεγραμμένη πορεία μας είναι ένα αναξιοπρεπές τέλος τίτλων για μια χώρα που γεννήθηκε από τη Σοφία και τα ιερά κόκαλα των Ελλήνων ανά τους αιώνες.

Είμαστε κατηγορούμενοι σε μια στημένη δίκη. Σε μια δίκη όπου κατήγοροι είναι οι αγωνιστές του Μάη του 68 ,η γενιά του πολυτεχνείου, που στη νιότη τους έδειχναν ότι θα γινόταν άλλοι αφού τα συνθήματα τους που σήμερα προσποιούνται ότι δεν θυμούνται, ήταν:

νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και θεσμός είναι ο λαός,

ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο,

ψωμί-παιδεία-ελευθερία.

Τώρα τρομεροί πολιτικοί, κατέχοντας θέσεις περίοπτες μας καλούν να βάλουμε πλάτη προκειμένου να βγάλουμε τη χώρα από τη λάσπη. Να βάλουμε πλάτη χωρίς όμως να διαφαίνεται κάποιο φως στο τούνελ. Ξεπουλημένοι από αξίες , εξαργυρώνοντας αγώνες, πιστεύω ξεπουληθήκαμε μαζί με αυτούς και εμείς στο ‘’γιουσουρούμ για ένα κουστούμ΄΄ που έλεγε και ο Νικόλας ο Άσημος.

Και μέσα σε όλο αυτό το μόρφωμα, εμείς οι Ελευθεροτέκτονες να προσπαθούμε να προσδιορίσουμε το ρόλο μας, τη θέση μας, το χρέος μας. Να προσπαθούμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να συλλογιζόμαστε εάν μπορούμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων όπως έκαναν στο παρελθόν οι αδελφοί μας σε κρίσιμες στιγμές για τις πατρίδες τους.

Αυτή η κρίση έχει ακουμπήσει και εμάς . Και δεν εννοώ μόνο την οικονομική δυσχέρεια. Εννοώ την ηθική και αξιακή αλλοίωση που έχουμε υποστεί, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο. Η πνευματική και ψυχική μας βελτίωση μπορεί να περιμένει για παράδειγμα τις Τετάρτες που έχουμε συνεδρία αλλά τυγχάνει να έχει και champion league. Ε …δεν παίζει και κάθε μέρα η Barcelona μου είπε κάποτε ένας αδελφός….

Η αναλγησία μας είναι εμφανείς (όχι σε όλους για να μην είμαστε μηδενιστές) ακόμα και όταν αποφασίζουμε να αναλάβουμε δράση!! Προσφάτως έλαβε χώρα μια προσπάθεια , μέσω του διαδικτύου, να αναληφθεί από αδελφούς, ανεξαρτήτου Τεκτονικής Δυνάμεως που ανήκουν , κανονικών και <<ακανόνιστων>> Στοών, αμιγών και μεικτών, κοινωνική δράση στο τομέα της προσφοράς βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι οι ενδιαφερόμενοι ήταν πολλοί. Αλλά πέρα από τις πολλές ιδέες, θεωρίες ,συζητήσεις , μεγαλόπνοα σχέδια, τίποτα το συγκεκριμένο. Ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του. Τα ίδια και τα ίδια. Όπως είχε πει και ο αείμνηστος Μεταξάς Μπλα …μπλα….μπλα…

Είναι ικανός ο Τεκτονισμός να αντιδράσει και να αναλάβει δράση ; Προσωπικά δεν μπορώ να σας απαντήσω. Αυτό όμως που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι αξίζει να προσπαθήσουμε. Και τίποτα να μην καταφέρουμε τουλάχιστον θα έχουμε ήσυχη τη συνείδηση μας ότι προσπαθήσαμε. Διαφορετικά , από κοινού , όλοι μαζί οι Τέκτονες θα πρέπει να κρεμάσουμε ,στα Τεκτονικά Μέγαρα της Αχαρνών και της Ερεσού και όπου αλλού υπάρχουν , μεγάλα πανό που θα γράφουν στα Ισπανικά πρότυπα:

΄΄ Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουν οι Έλληνες Τέκτονες ΄΄

Δημόδοκος