ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Δύσκολος καιρός για Πρίγκιπες



Στις 21 Μαΐου του 2011 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Intercontinental από τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ο εορτασμός των 200 χρόνων. Όπως πληροφορηθήκαμε η τιμή της πρόσκλησης ήταν 100 ευρώ. Μάλιστα καλά ακούσατε……100 ευρώ.

Δηλαδή εάν κάποιος ήθελε να παραβρεθεί με τη συμβία του έπρεπε να καταβάλει 200 ευρώ . Σε μια εποχή όπου ο μέσος πολίτης με δυσκολία ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα είναι πρόκληση τέτοιες κινήσεις. Όπως είχαμε αναφερθεί στο παρελθόν και για την ΕΜΣΤΕ (αντίστοιχες εκδηλώσεις κόστιζαν 70 ευρώ) οι διάφορες ανοιχτές εκδηλώσεις είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να φέρουμε κοντά μας και με έμμεσο τρόπο να γνωρίσουν τον Τεκτονισμό οι φίλοι μας και ο κύκλος μας. Με τέτοια <<τιμολόγια>> όμως όχι μόνον δεν φέρνουμε κοντά μας νέους αδελφούς και φίλους αλλά χάνουμε και αυτούς που έχουμε.

Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το σκεπτικό τέτοιων κινήσεων. Εκτός εάν κάποιοι θέλουν να προσελκύσουν μόνο την οικονομική ελίτ και να αφήσουν εμάς τους κοινούς θνητούς απ’ έξω. Εκτός εάν κάποιοι θέλουν να δώσουν υπόσταση στο ρητό που λέει ότι <<οι μαλ….ιες , οι πουτ…..ες και τα γούστα πληρώνονται>>.

Δημόδοκος