ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Διορισμός Τέκτονα Επισκόπου


Ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury της Αγγλίας επέτρεψε το διορισμό Επισκόπου o οποίος είναι Τέκτονας.

Ο Διορισμός του π. Jonathan Baker ως Επισκόπου του Ebbsfleet σηματοδότησε μια σημαντική αλλαγή πολιτικής τους Αρχιεπισκόπου Dr. Roman Williams ο οποίος παλαιότερα είχε εναντιωθεί στην κάλυψη υψηλών θέσεων, στην Εκκλησιαστική Ιεραρχία, από Ελευθεροτέκτονες.

Ο νέος Επίσκοπος μετά την ανακοίνωση του νέου δήλωσε στην Sunday Telegraph ότι συνεχίζει να υπερασπίζεται την Τεκτονική του ιδιότητα υποστηρίζοντας ότι είναι δυο ρόλοι απολύτως συμβατοί. Επίσης ανέφερε ότι εξ αρχής είχε γνωστοποιήσει την ιδιότητά του στον Αρχιεπίσκοπο κάτι το οποίο δεν στάθηκε εμπόδιο στις συζητήσεις που είχαν και στην τελική απόφαση του Αρχιεπισκόπου. Κατέληξε λέγοντας ότι ο Τεκτονισμός είναι ένας οργανισμός ο οποίος βοηθάει το έργο της εκκλησίας.

Το σημαντικό είναι ότι παλαιότερα ο Αρχιεπίσκοπος του Canterbury και συγκεκριμένα το 2002 όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του είχε τοποθετηθεί αρνητικά απέναντι στον Ελευθεροτεκτονισμό .


(Σημ. Blog: Φανταστείτε αγαπητοί φίλοι τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να δήλωνε υπέρ της τοποθέτησης ενός Τέκτονα σε Μητροπολιτικό θώκο . Μάλλον θα αργήσουμε πολύ να το δούμε αυτό)