ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Επιστολή αδελφού σχετικά με την ΕΜΣτΕ




Αγαπητοί συντάκτες του blog
Είμαι σχετικά νέος τέκτονας και ανήκω στην ΕΜΣτΕ. Δεν σας κρύβω ότι έχω συγκλονιστεί με όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό . Ληστείες, αποκαλύψεις, αποχωρίσεις αδελφών .
Δεν γνωρίζω τι έχει πάει στραβά αλλά σίγουρα κάποια πράγματα ξέφυγαν του ελέγχου με αποτέλεσμα η ΕΜΣτΕ σήμερα να μοιάζει με ένα καράβι που βυθίζεται και που ο καθένας προσπαθεί να το εγκαταλείψει πριν να είναι αργά.
Δεν σας κρύβω ότι έχω προβληματιστεί πολύ για το τι πρέπει να κάνω. Από την μια σκέφτομαι να σηκωθώ να φύγω αναζητώντας τεκτονική στέγη κάπου αλλού και από την άλλη λέω να περιμένω να δω την εξέλιξη των γεγονότων. Θα ήθελα τη γνώμη σας εάν γνωρίζεται σχετικά.
Με αδελφική αγάπη

(Απάντηση Blog: Αγαπητέ αδελφέ. Είναι πολύ δύσκολο να σας απαντήσει κανείς για το τι πρέπει να πράξετε. Προσωπικά γνωρίζω αρκετά πράγματα για την ΕΜΣτΕ και θα συμφωνήσω μαζί σας σχετικά με το ότι κάτι έχει πάει στραβά . Δεν σας κρύβω ότι αρκετές φορές αναρωτήθηκα πως, ενώ δεν μπορούν να δρομολογηθούν απλές γραφειοκρατικές διαδικασίες (για παράδειγμα η έκδοση διπλωμάτων που εκκρεμεί από το 2007 ) θα επιλυθούν σοβαρότερα οργανωτικά θέματα. Είναι δύσκολο να βλέπεις αδελφούς που μέχρι πρότινος ήσασταν μαζί να αποχωρούν από τη Στοά. Από την άλλη η καρδιά πολλών είναι δεμένη με την ΕΜΣτΕ  διότι εκεί ανδρώθηκαν Τεκτονικά και είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα προκειμένου να επέλθει η πολυπόθητη αλλαγή.
Αν και πολύ φοβάμαι ότι η αλλαγή αυτή θα είναι μια μακρόχρονη διαδικασία θα σας πρότεινα να πράξετε αυτό που λέει η συνείδηση σας χωρίς να επηρεαστείτε από πρόσωπα με γνώμονα τι δική σας ψυχική γαλήνη και ηρεμία).