ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Δεν είναι Τέκτονας ο σφαγέας του Όσλο




(Σημ Blog:Δεν είναι λίγες οι φορές που η παρουσίαση μιας είδησης μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα. Μια τέτοια είδηση είναι και αυτή που ακολουθεί και αναφέρεται στον  Νορβηγό Αντερς Μπέχριγκ Μπρέιβικ ο οποίος ευθύνεται για τη σφαγή με θύματα τουλάχιστον 91 ανθρώπους, 100 λένε τα νοσοκομεία, που έγινε στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας Όσλο, μετά από «τυφλή» επίθεση του σε συνέδριο νεολαίας του Εργατικού Κόμματος και ισχυρότατης έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου εμπρός από κυβερνητικό κτήριο, το απόγευμα της Παρασκευής. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στη σελίδα του στο facebook ανέφερε στα ενδιαφέροντά του την Μασονία. Οι γνωρίζοντες μπορούν να αντιληφθούν ότι τέτοιες συμπεριφορές και ενέργειες όχι μόνον δεν είναι συμβατές με τον Ελευθεροτεκτονισμό αλλά είναι εναντίον στις βασικές του αρχές για αγάπη και συμπαράσταση προς τον άνθρωπο ανεξαρτήτου χρώματος , εθνικότητος και πολιτικών αντιλήψεων).


Από δημοσίευμα στον τύπο.

''Ο 32χρονος Νορβηγός Αντερς Μπέχριγκ Μπρέιβικ είναι σύμφωνα με την αστυνομία ο άνθρωπος που προκάλεσε το φοβερό αιματοκύλισμα τη Νορβηγία.

Η σελίδα του δράστη στο Facebook έχει μπλοκαριστεί, ωστόσο, σε αυτήν ο ίδιος ανέφερε ως ενδιαφέροντά του το body building, τις συντηρητικές πολιτικές θέσεις και τη μασονία. Ασχολίες του είναι το κυνήγι, τα βιντεοπαιχνίδια "World of Warcraft" και "Modern Warfare 2", όπως επίσης και το Χρηματιστήριο.

Τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο συλληφθείς είχε ανοίξει έναν λογαριασμό στο Twitter πριν από λίγες μέρες και είχε ανεβάσει ένα και μοναδικό μήνυμα, στις 17 Ιουλίου: "Ενας άνθρωπος που έχει άποψη ισούται με 100.000 ανθρώπους που έχουν μόνο ενδιαφέροντα".

Δημοσίευμα της εφημερίδας "Verdens Gang" επικαλείται φίλο του συλληφθέντος, ο οποίος λέει ότι ο 32χρονος έγινε ακροδεξιός πριν από λίγα χρόνια, ότι εξέφραζε ακραίες εθνικιστικές απόψεις σε συζητήσεις στο Διαδίκτυο και ότι επίσης ήταν πολέμιος της άποψης ότι άνθρωποι με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο μπορούν να συνυπάρξουν.''