ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ο σφαγέας του Όσλο - Η ανακοίνωση της Den Norske Frimurerorden



Αγαπητοί φίλοι και αδελφοί.

Το blog έχει δεχθεί αρκετά μηνύματα σχετικά με το άρθρο μας “ Δεν είναι Τέκτονας ο σφαγέας του Όσλο”  τα οποία αναφέρουν ότι είναι τέκτονας ο παράφρονας δολοφόνος. Το άρθρο μας δεν είχε σκοπό να διαστρεβλώσει την αλήθεια ( πράγματι ο Αντερς Μπέχριγκ Μπρέιβικ είναι στα χαρτιά Τέκτονας) απλώς να διευκρινίσει ότι ένας τέτοιος <<άνθρωπος>> με τέτοιο μίσος για τον συνάνθρωπο του και την κοινωνία όπου δεν διστάζει να αφαιρέσει 93 ζωές δεν μπορεί να έχει σχέση με τις αρχές του Ελεεθεροτεκτονισμού.

Μάλιστα η επίσημη τεκτονική δύναμη στην Νορβηγία έβγαλε στο επίσημο site της και επίσημη ανακοίνωση όπου ο Μεγάλος Διδάσκαλος Ivar Α. Skar. αναφέρει:

Είμαι συγκλονισμένος από τα γεγονότα στο νησί Utoya. Καταθέτω τη θλίψη μου και τη συμπαράσταση μου στις οικογένειες των θυμάτων. Ο δράστης υπήρξε μέλος της αδελφότητας μας αλλά εκδόθηκε απόφαση , με άμεση ισχύ, για την διαγραφή του. Οι πράξεις του και τα κίνητρα της δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύουν οι Ελευθεροτέκτονες.

Χτίζουμε τις δράσεις μας σε χριστιανικές και ανθρωπιστικές αξίες  και τα μέλη μας συμβάλουν στην ειρήνη, την φιλανθρωπία την κατανόηση.

Φυσικά θα προσφέρουμε στην αστυνομία οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να βοηθήσει στο έργο της.”