ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

ΕΜΣτΕ Χορεύοντας με τους λύκους





Οι αδελφοί δεν πείθονται από τις ντρίπλες των διοικούντων

Όλοι , λίγο πολύ, έχετε παρακολουθήσει τον τελευταίο καιρό τις  εξελίξεις στην ΕΜΣτΕ. Φήμες, γεγονότα, ικεσίες, αποδείξεις, όλα αυτά μαζί συνέθεσαν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ το οποίο έχει την μοναδική ιδιότητα του ότι δεν εκρήγνυται με μιας αλλά σταδιακά (σταδιακή αποχώρηση  αδελφών).

Όταν λοιπόν ήλθε στην επιφάνεια η ληστεία που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Ερεσού, συνεστήθη μια επιτροπή προκειμένου να ρίξει φως σε όλα εκείνα τα σκοτεινά σημεία, στις υποψίες, που όλοι σιγοψιθύριζαν αλλά που κανείς δεν έβγαινε να φωνάξει. Προσωπικά , λόγω του ότι είχα αρκετές υποψίες , με εξέπληξε η σύνθεση αυτής της επιτροπής γιατί η συμμετοχή δύο συγκεκριμένων αδελφών (του Α.Α και του Γ.Γ) οι οποίοι είναι γνωστοί για το ήθος και την τιμιότητα τους , δεν άφηνε περιθώρια για κουκουλώματα και παραβλέψεις. Οι 10-15 μέρες όμως που τους έδιναν περιθώριο σίγουρα δεν τους επέτρεπε να φθάσουν την έρευνα στο βάθος που θα ήθελαν ή που θα τους υποδείκνυαν τα στοιχεία. Έπρεπε μέσα σ΄ αυτό το διάστημα να ελέγξουν τα της ληστείας , φήμες για κακοδιαχείριση και σταδιακά να επεκταθούν και στα θέματα του Κλειδολίθου.

Παρ’ ‘όλα αυτά η επιτροπή, σε αντίθεση με όσα ακούγονταν, στη συνεδρίαση του ΣΓΥ , στις 20/7/2011, καταλόγισε ευθύνες σε κάποιους μεγάλους αξιωματικούς και σε έναν πρώην ΜΔ και μάλιστα πληροφορηθήκαμε ότι προτάθηκαν και ποινές  (προσωπικά εκτιμούμε ότι για κακοδιαχείριση μια μόνον ποινή υπάρχει: η απομάκρυνση από την αδελφότητα). Τελικά μετά από συζητήσεις και διεργασίες αποφασίστηκε να επανέλθει η επιτροπή και να εξετάσει το θέμα ξανά το Σεπτέμβρη χωρίς μέχρι τότε να επιβληθούν ποινές και κυρώσεις (παρά το γεγονός ,που όπως είπαμε, προτάθηκαν από την επιτροπή)

Με το πέρας  συνεδρίασης του ΣΓΥ  ο πρόεδρος της επιτροπής παραιτήθηκε από την ΕΜΣτΕ!!!!

Έτσι, παρατείνεται η αγωνία των αδελφών , οι φήμες εξακολουθούν να οργιάζουν  ,έχοντας πια βάση μιας και η επιτροπή καταλόγισε ευθύνες. Πολλοί αδελφοί δεν είναι διατεθειμένοι να παραβρεθούν στην νέα Τεκτονική χρονιά που ξεκινά το Σεπτέμβρη εάν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Και φαίνεται πια ολοκάθαρα ότι αυτή η παρατεταμένη <<συσκότιση>> οδηγεί όλο και περισσότερους αδελφούς στην πόρτα της εξόδου.

Αγαπητοί μου αδελφοί. Αν όλη η φαιά ουσία που έχει καταναλωθεί τον τελευταίο καιρό σε επιτροπές για παραλήψεις και πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων καταναλώνονταν για πνευματικό και κοινωνικό έργο θα ήμασταν σαν θεσμός πολύ μπροστά. Έχουμε καταφέρει όμως , για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση των ημερών, να βρεθούμε σε μια κατάσταση ελεγχόμενης πνευματικής χρεοκοπίας και πολύ φοβάμαι αν δεν ληφθούν γενναίες αποφάσεις τώρα θα οδηγηθούμε στην ολοκληρωτική χρεοκοπία.

Το Τεκτονικό <<συντηρητικό καθεστώς>> της ΕΜΣτΕ θεωρεί ότι με τα διάφορα κόλπα και τερτίπια θα τελειώσουν όλα αισίως. Όμως δεν αντιλαμβάνονται ότι τα αίτια είναι βαθύτερα. Οι αδελφοί δεν είναι διατεθειμένοι να συστεγάζονται με <<λύκους>>. Το περίζωμα της ανοχής τους δεν χωράει άλλους. Είναι πλήρες.