ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος ΟΡΦΕΥΣ



Την Κυριακή 11/12 πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα , υπό την σφύρα του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος των ΔΕΛΦΩΝ Βασιλείου Πάτκα , η εγκατάσταση της Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος ΄΄ΟΡΦΕΥΣ΄΄ .

Στην εγκατάσταση συμμετείχε μεγάλος αριθμός αδελφών .

Την θέση του Μεγάλου Διδασκάλου κατέλαβε ο αδ. Στέφανος Παϊπέτης, καθηγητής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Αν. Μεγ. Διδάσκαλος ο αδ. Δημοσθένης Δημόπουλος Δικηγόρος.
Η πολύχρονη Τεκτονική εμπειρία και γνώση  και των δύο αδελφών η οποία είναι απαλλαγμένη από αγκυλώσεις και προκαταλήψεις, εξασφαλίζει την σταθερή και κυρίως <<υγιή>>  πορεία που σίγουρα θα έχει η Μεγάλη Ανατολή κάτι που χρειάζεται όχι μόνον ο Ελληνικός Τεκτονισμός αλλά και η ελληνική κοινωνία. 

Αυτό που κάνει εξαιρετικά σημαντικό αυτό το εγχείρημα δεν είναι το γεγονός ότι προστίθεται μια ακόμη Μεγάλη Δύναμη στην Τεκτονική οικογένεια αλλά δύο πολύ βασικές αρχές που πρεσβεύει.

1ον) Οι Στοές που θα λειτουργούν υπό την σκέπη της θα έχουν την ελευθερία και το δικαίωμα να επιλέγουν αν θα λειτουργούν ως ανδρικές, γυναικείες ή μεικτές.

2ον) Θα μπορεί η κάθε Στοά να επιλέγει το τυπικό που θα χρησιμοποιεί.

<<Θέσφατο>> αποτελεί για τους αδελφούς και η ισότητα των δύο φύλων , στάση πλήρως εναρμονισμένη με την Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Ευρωπαϊκού Συντάγματος και του Ελληνικού Δικαίου.

Δεν μένει παρά να ευχηθούμε στους αδελφούς της Μεγάλης Ανατολής της Ελλάδος <<ΟΡΦΕΥΣ>>  καλή Τεκτονική πορεία με πλούσιο πνευματικό και κοινωνικό έργο.