ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

George Washington 14 Δεκεμβρίου 1799



Σαν σήμερα στις 14 Δεκεμβρίου του 1799 ταξίδεψε στην Μεγάλη Ανατολή ο George Washington , πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ και νικητής του πολέμου της Ανεξαρτησίας.

Το πρωί της 12 Δεκεμβρίου του 1799 ο G.W  ξεκίνησε για να επισκεφτεί τις φυτείες που διατηρούσε. Ο καιρός ήταν πολύ άσχημος με χαμηλή θερμοκρασία και έντονη χιονόπτωση. Ο πρώην Πρόεδρος δεν αποθαρρύνθηκε από αυτό και ίππευσε για πάνω από πέντε ώρες πριν γυρίσει στο σπίτι του. Την επομένη το πρωί ξύπνησε με πόνους στο λαιμό και μέχρι το απόγευμα δεν είχε βγει από το σπίτι του. Κάποια στιγμή αργά το απόγευμα έκανε μια βόλτα στον κήπο του με σκοπό να σημαδέψει κάποια δέντρα που επρόκειτο να κοπούν.
Το βράδυ η ενόχληση στο λαιμό έγινε πιο έντονη ενώ την επομένη το πρωί ξύπνησε με πυρετό.

Τον εξέτασε ένας γιατρός που κατέφθασε από την Washington  όπου και διέγνωσε και φλεγμονή στο λαιμό. Τον επισκέφτηκε και δεύτερος και τρίτος γιατρός αλλά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνονταν.

Στις 4:30 το απόγευμα ο ίδιος είχε καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασής του και είπε’’ καλύτερα να σταματήσετε τις προσπάθειες και να με αφήσετε να φύγω ήσυχα. Εξάλλου δεν πρόκειται να αντέξω για πολύ.΄΄

Γύρω στις 10 το βράδυ ψιθύρισε ‘’ Είναι ώρα να φύγω. Να με κηδέψετε αξιοπρεπώς.΄΄ Η σύζυγος του Μάρθα βρίσκονταν στο πλευρό του.

Ο  Washington πέθανε στις 10:11 το βράδυ της 14 Δεκεμβρίου σε ηλικία 68 ετών. Κηδεύτηκε στις 18 Δεκεμβρίου στον οικογενειακό Τάφο στο Mount Vernon με την συνοδεία ιππικού, μια αντιπροσωπείας Ελευθεροτεκτόνων και τοπικών αξιωματούχων.

Ο θάνατος του πρώην Προέδρου βύθισε στο πένθος ολόκληρο το έθνος ενώ προκάλεσε θλίψη ακόμη και τους αντιπάλους του τους Βρετανούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι το θωρηκτό του Βασιλικού Ναυτικού Μπρεστ έπλεε με μεσίστια την σημαία του.  Οι στρατιώτες των ΗΠΑ φορούσαν για 6 μήνες μαύρα περιβραχιόνια.


Ο G.W μυήθηκε στον Τεκτονισμό το 1752 στη Στοά Fredericksburg της Virginia και ένα χρόνο αργότερα έγινε Διδάσκαλος. Το 1788 έγινε Σεβάσμιος Διδάσκαλος της Στοάς Alexandria Νο 22.
Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι συνόδευσε με Τεκτονική περιβολή ομάδα Τεκτόνων και όχι μόνο στην τελετή τοποθέτησης του ακρογωνιαίου λίθου του Καπιτωλίου το 1793. Το περίζωμα μαζί με το μυστρί που κρατούσε βρίσκονται σήμερα στην Στοά Alexandria .

Σε επιστολή του προς την Μεγ. Στοά της Μασαχουσέτης το 1797 έγραψε ΄΄ θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να τιμήσω και να προβάλω την αδελφότητα΄΄