ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή



(Σημ. blog: Δημοσιεύουμε επιστολή που λάβαμε από φίλο της ιστοσελίδας και αδελφό)

Αδδ. μου

Τώρα παρά ποτέ, η ανάγκη για συστράτευση των απανταχού ελεύθερων τεκτονικών δυνάμεων θεωρείται επιβεβλημένη. Κοινός στόχος μας ένας και λέγεται εξαθλίωση.

Εξαθλίωση θεσμών, εθίμων,αξιών,προσωπικοτήτων, ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Ας εστερνιστούμε όλοι οι τέκτονες αυτά που ευαγγελιζόμαστε.

Ας απλώσουμε τα χέρια μας δημιουργώντας την παγκόσμια άλυσο. Ακόμη κι ένας απειροελάχιστος κρίκος να απουσιάζει, θα ομιλούμε για ευάλωτη κι όχι για άρρηκτο σχέση.

Ας αφήσουμε στην άκρη καταστάσεις και ιδιότητες της πολιτικής παθογένειας κι ας εναρμονιστούμε εις τον Έναν ρυθμό. Αυτόν, που στις εργασίες μας με πηχιαίους τίτλους αναζητούμε και υπηρετούμε και που στις λοιπές κοινωνικές μας εκδηλώσεις ξεχνούμε και θάβουμε βαθιά.

Όλες λοιπόν οι τεκτονικές δυνάμεις οφείλουν ιερά υποχρέωση εις τους προγόνους τους, ανεξαρτήτως τύπου και τυπικών να υψώσουν το ανάστημά τους, από κοινού.

Εάν «η ισχύς εν τη ενώσει» δεν αποτελεί απλή αναφορά στα «ξεχασμένα μεγαλεία...» των πάτριών μας αποφθεγμάτων, ας γίνει ο σκοπός των μελλοντικών μας ενεργειών.

Αδδ. μου αν και η παρουσία μου στο χώρο δεν είναι πολυετής, νιώθω την υπέρτατη ανάγκη να υπερασπιστώ σθεναρά τα ανωτέρω.

Καλώ όλους τους αδδ. μου, μέσω του βήματος που το παρόν ιστολόγιο μάς παρέχει, σε εγρήγορση και συμπόρευση, με σειρά ενεργειών που από κοινού όλα τα τάγματα θα συναποφασίσουν, ώστε, όσο το δυνατόν συντομότερα, να εξέλθουμε από τη «σπηλιά του Πλάτωνος», τραβώντας μαζί μας και το μεγαλύτερο, ελεύθερο στη σκέψη μέρος της κοινωνίας, μυημένο ή αμυήτο.

Αλλιώς ο διαβήτης θα κλείσει κι αντί να χαράσει τέλειους κύκλους, θα εστιάζεται σε σημεία, μέχρι κι αυτά να χαθούν.

Αδδ. μου του αμιγούς και του μικτού τεκτονισμού, "απαιτείστε" από τους κραταιοτάτους σας να ενωθούν υπό την ιερά υποχρέωση των αξιών που μας κληροδότησαν οι πατέρες μας, στην προσπάθειά μας να τις κληροδοτήσουμε κι εμείς, ελεύθερα στα δικά μας παιδιά.

Το νέο τεκτονικό έτος μάς ανοίγει την αγκαλιά του σε λίγες ημέρες, ας ανοίξουμε κι εμείς τα μάτια του πνεύματός μας κι ας στραφούμε προς το Φως, ενωμένοι και αποφασισμένοι...

Με εκτίμηση,
αδ. Αλέξανδρος Κ.