ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η Τελευταία Συνέντευξη του Μεγάλου Διδασκάλου Β. Πάτκα στο Mystery




(αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα http://www.apophenia.gr)

Η Ελλάδα ζει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της νεότερης ιστορίας της, με την Κρίση να έχει φτάσει πλέον σε κάθε οικογένεια και σπιτικό. Δικαιολογημένα λοιπόν όλοι μας θέλουμε να μάθουμε ποιος φταίει. Δεν είναι λίγοι όμως εκείνοι που αποδίδουν τις ευθύνες της οικονομικής κατάρρευσης και του πολιτικού κομφούζιο αποκλειστικά στις λεγόμενες Μυστικές Εταιρίες. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Κρύβονται πραγματικά πίσω από όλα οι Μυητικές Αδελφότητες;

Στην προσπάθεια μας να δώσουμε σοβαρές και έγκυρες απαντήσεις, απευθυνθήκαμε στον Ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος «Δελφοί» κ. Βασίλειο Πάτκα για να μας σχολιάσει από την σκοπιά του για το πως έχουν τα πράγματα.

Ο διάλογος που ακολούθησε ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον καθότι δεν περιορίστηκε στα γνωστά σενάρια συνωμοσίας, όσο επεκτάθηκε στις κινήσεις που κάνει ή και που πρέπει να κάνει ο σύγχρονος Ελευθεροτεκτονισμός ώστε να βοηθήσει την χώρα από το αδιέξοδο που εισήλθε.

Η πολυσέλιδη συνέντευξη του κ. Πάτκα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες αποκλειστικές συνεντεύξεις που έχουμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στις σελίδες του mystery – στο τεύχος 85 που κυκλοφορεί στις 20 Σεπτεμβρίου σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Δυστυχώς όμως, λίγες μόλις μέρες μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης, και πιο συγκεκριμένα στις 5 Σεπτεμβρίου, ενημερώθηκα για τον ξαφνικό θάνατο του κ. Πάτκα στο Παρίσι ο οποίος εκπροσωπούσε τους «Δελφούς» στην εκεί σύνοδο των Υπάτων Συμβουλίων!

Ως εκ τούτου, και εκ μέρους όλων των συνεργατών του περιοδικού, θα ήθελα να μεταφέρω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους αγαπημένους του…