ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Άνοιγμα των Ελευθεροτεκτόνων σε εντυπωσιακή σεμνή τελετή στο συνεδριακό χώρο του Λεσβιακού Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου



(15 Ιουνίου 2012 lesvosnews.gr)

 

Το Σάββατο, 9 Ιουνίου και ώρα 11 π.μ. στο Επιμελητήριο Λέσβου πραγματοποιήθηκε μία μοναδική και εντυπωσιακή εκδήλωση κατά την οποία το ανώτατο Τεκτονικό Συμβούλιο της Ελλάδος με επικεφαλής τον Ύπατο Μέγα Ταξιάρχη κ. Χρήστο ΜΑΝΕΑ, βράβευσε φορείς και άτομα της νήσου για το κοινωφελές έργο τους, με μετάλλια, διπλώματα και οικονομική βοήθεια.

Η τελετή άρχισε με σύντομο και περιεκτικό χαιρετισμό που απηύθυνε εκ μέρους της Τεκτονικής Στοάς Μυτιλήνης ο κ. Συμεών Αργυρόπουλος.

Στη συνέχεια ο κ. Χρήστος ΜΑΝΕΑΣ τόνισε τη φιλανθρωπική δράση του Ύπατου Συμβουλίου σε όλη την Ελλάδα παρέχοντας υλική και οικονομική βοήθεια στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας και με στοιχεία που παρέθεσε, διέλυσε τον κακό μύθο που πλανάται περί της Μασονίας.

Τόνισε με έμφαση τη βαθιά πίστη των Τεκτόνων στην ύπαρξη του Θεού και ότι για το λόγο αυτό ο Τεκτονισμός δεν δέχεται στους κόλπους του άθεους.

Εξήγησε επίσης ότι ο τεκτονισμός δεν είναι θρησκεία όπως ισχυρίζονται κάποιοι, είτε από άγνοια, είτε σκόπιμα. Οι Έλληνες τέκτονες είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι αφοσιωμένοι στην Πατρίδα και την οικογένεια και θεωρεί όλους του ανθρώπους αδελφούς αφού όλοι είναι τέκνα του ιδίου Θεού.

Όμως, λόγω της παγκοσμιότητας της οργάνωσης (Ευρώπη, Αμερική, Αφρική, Ασία) με διαφορετικές θρησκείες (Χριστιανισμός, Βουδισμός, Ιουδαϊσμός, Ισλάμ) επελέγη σε όλη τη γη να αναφέρεται ως ο Μέγας Αρχιτέκτων του Σύμπαντος, αφού εκείνος ο ΘΕΟΣ και μόνο είναι ο δημιουργός κάθε ζώντος και μη οργανισμού.

Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν:
Ο Δ/ντής του Γ΄Λυκείου Μυτιλήνης κ. Καπιωτάς, ο καθηγητής κ. Γ. Κοντέλλης που ευχαρίστησαν το Τεκτονικό Ίδρυμα που κάλυψε μέρος των εξόδων μετάβασης και διανυκτέρευσης.
Βραβεύθηκαν ένας ένας οι μαθητές του Λυκείου για την επιστημονική τους εργασία κατασκευής, την επιτυχή εκτόξευση δορυφόρου με φωτογραφική μηχανή και την επιτυχή ανάκτηση του με το αλεξίπτωτο που κατασκεύασαν από ανθρακόνημα, που τους εξασφάλισε πανευρωπαϊκά τη δεύτερη θέση μεταξύ 14 διαγωνιζομένων χωρών στο Νορβηγικό κέντρο διαστημικών ερευνών.
Η Αερολέσχη Μυτιλήνης για τις πτήσεις των προς εντοπισμό πυρκαγιών πάνω στο νησί.
Το Ίδρυμα «Κυψέλη» στο οποίο το Ύπατο Συμβούλιο δώρισε ένα μηχανάκι για τις μετακινήσεις του προσωπικού.
Το Λύκειο Αγιάσου όπου η δραστήρια καθηγήτρια – φυσικός κα Ελένη ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ παρέλαβε ένα προβολέα και ένα φορητό υπολογιστή.
Οι εθελοντές αιμοδότες.
Οι έφεδροι καταδρομείς.
Οι εθελοντές δασοπυροσβέστες.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για την προσφορά των μελών και της προέδρου της κας Λειβαδίτου τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλα μέρη του κόσμου σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.
Ο κ. Μάκης Αξιώτης για την προβολή της Λέσβου με τις μελέτες και εργασίες του.
Ο κ. Ν. Παπαδημητρίου για το κοινωνικό έργο του Ιδρύματος που φέρει το όνομά του (κατασκευή Κοινοτικού Καταστήματος Χυδήρων, ίδρυση του δεύτερου ψηφιακού Μουσείου στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο στο ζωγράφο Γεώργιο ΙΑΚΩΒΙΔΗ, παροχή πάνω από 500 υποτροφιών σε Λέσβιους φοιτητές).
 
Ο κ. Ανέστης Χατζηαντωνίου για το κοινωνικό έργο της ΔΟΜΗΤΩΡ ΜΠΕΤΟΝ.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν, εκτός των βραβευθέντων πλήθος επισκεπτών.
 
Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν καφέδες και αναψυκτικά που ήταν ευγενική προσφορά του καφε-μπαρ «Φιλοσοφία».