ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας εναντίον όλων των φονταμενταλιστών





Τις τελευταίες ημέρες η διαδικτυακή προβολή της ταινίας << Αθωότητα των Μουσουλμάνων>> έχει προκαλέσει βίαιες αντιδράσεις σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας , με αφορμή αυτό το γεγονός αλλά και τα επεισόδια στην Γαλλία  εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει 

΄΄ Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει το πρόσχημα για αυτή τη βίαιη κατάσταση και την κλιμάκωση των συγκρούσεων. Η Γαλλία είναι χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας της συνείδησης. Η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας εναντιώνεται στον φονταμενταλισμό, τη μισαλλοδοξία το θρησκευτικό φανατισμό. Η εκκοσμίκευση παραμένει απαραίτητο θεμέλιο της κοινωνικής αρμονίας και της ενότητας του έθνους . 

Η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της για την υπεράσπιση της θεμελιώδους αρχής της ελευθερίας της έκφρασης . Διατηρεί την απόλυτη ελευθερία της συνείδησης της θρησκείας, και της πνευματικότητας υπερασπίζοντας  την απόλυτη ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Προωθεί την αμοιβαία ανοχή και σεβασμό και ενθαρρύνει την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων ΄΄ 

(Σημ. Blog: Νομίζουμε ότι ο Τεκτονισμός έχει λόγο για τα σημαντικά κοινωνικά θέματα και πρέπει να τον εκφράζει. Ειδικά οι Ελληνικές Τεκτονικές δυνάμεις στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας πρέπει να βγουν από την εσωστρέφεια και επιτέλους να μιλήσουν. )