ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ένταση στις σχέσεις μεταξύ των Μεγάλων Στοών της Χιλής και του Περού





Στις 11 Ιανουαρίου η Μεγάλη Στοά της Χιλής οργάνωσε μια ημερίδα αφιερωμένη στα εθνικά θέματα. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Υπουργός Εξωτερικώς της Χιλής Alfredo Moreno  ο οποίος παρουσίασε στους αδελφούς τις θέσης της Χιλής στο υπό συζήτηση θέμα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης σχετικά με την διαφορά μεταξύ των δύο χωρών για τα θαλάσσια σύνορα. Ο Υπουργός δήλωσε ότι η θέση της Χιλής παραμένει σταθερή και αμετάβλητη.

Στην ημερίδα, στην οποία προέδρευσε ο Μεγάλος Διδάσκαλος Luis Riveros Cornejo, συμμετείχε και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών (2006-2009) Alberto Van Klaveren ο οποίος ανέφερε το χρονικό της υπόθεσης και απάντησε σε ερωτήσεις των αδελφών.


Σημ. Blog : Η παραπάνω είδηση θα πρέπει να προβληματίσει όλες τις Ελληνικές Τεκτονικές δυνάμεις και να τις οδηγεί να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους με κάποιες Τεκτονικές δυνάμεις  χωρών  οι οποίες είναι όχι μόνο εχθρικές προς την Ελλάδα  (πολλές φορές χωρίς να κρατάνε ούτε τα προσχήματα)  αλλά κάνουν ανοιχτά λόγω για εδαφικές διεκδικήσεις .

Είναι επίκαιρα όσο ποτέ τα λόγια του μεταστάντα Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου αδ. Βασιλείου Πάτκα ο οποίος είχε πει ΄΄Πρώτα είμαστε Έλληνες και μετά Τέκτονες΄

πηγή - Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων