Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Νέα καταδίκη του Τεκτονισμού από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος
΄΄ΔΙΣ: ΟΥΔΕΙΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΜΑΣ ΤΕΚΤΟΝΑΣ ΄΄


Κατά την δεύτερη συνεδρία για το μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος καταδίκασε εκ νέου τον Τεκτονισμό θεωρώντας ως ασυμβίβαστη την πίστη του Ορθοδόξου Χριστιανού με την ιδιότητα του τέκτονος. Μάλιστα διαβεβαίωσε ότι ούτε υπήρξε στο παρελθόν, ούτε υπάρχει σήμερα Κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος να είναι μέλος οποιασδήποτε Τεκτονικής Στοάς

Παραθέτουμε  το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου (19-03-2014) όπως αυτό έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Σημ. Συντακτικής Ομάδας : Μήπως είναι καιρός οι Μεγάλες Τεκτονικές Δυνάμεις της Ελλάδος να σπάσουν τη σιωπή τους……..Δεύτερη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για τον μήνα Μάρτιο

Συνήλθε σήμερα Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014, στην δεύτερη Συνεδρία Της για το μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχετικά με την χθεσινή επίσκεψή του στο Άσυλο Ανιάτων στην περιοχή της Κυψέλης. Ενημερώθηκε από το Διοικητικό προσωπικό και τους υπαλλήλους του Ιδρύματος για τα λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επίσης συνομίλησε και με τους τροφίμους του Ιδρύματος. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μέσω της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή», θα προσφέρει καθημερινά 250 μερίδες φαγητού για τους τροφίμους και θα καλύψει τις φαρμακευτικές τους ανάγκες.

Κατόπιν προτάσεως της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να αποστείλει Εγκύκλιο, δια της οποίας θα ανανεώνεται η διαβεβαίωση της Ιεράς Συνόδου προς το Ορθόδοξο Πλήρωμα, ότι ούτε υπήρξε στο παρελθόν, ούτε υπάρχει σήμερα Κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος να είναι μέλος οποιασδήποτε Τεκτονικής Στοάς. Με αυτό τον τρόπο η Ιερά Σύνοδος εκ νέου καταδικάζει τον Τεκτονισμό και θεωρεί ως ασυμβίβαστη την πίστη του Ορθοδόξου Χριστιανού με την ιδιότητα του τέκτονος.

Μετά την αποδοχή από την Ιερά Σύνοδο της παραιτήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Αθηναγόρου για λόγους γήρατος, ο Μακαριώτατος Πρόεδρος όρισε Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο.
Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.