Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Απαγόρευση σε Τέκτονες-Αστυνομικούς να συμμετάσχουν στην έρευνα για το τραγικό ατύχημα στο Χίλσμπορο.Μια απόφαση αρκετά περίεργη για τα δεδομένα της Αγγλίας όπου ο Τεκτονισμός κατέχει δεσπόζουσα θέση στην κοινωνία πήρε η Διοίκηση της Αστυνομίας . Συγκεκριμένα η Ανεξαρτητη Υπηρεσία Παραπόνων της Αστυνομίας (IPCC) απαγόρευσε τη συμμετοχή Τεκτόνων – Αστυνομικών στην έρευνα για  το τραγικό ατύχημα του Χίλσμπορο το 1989.

Η IPCC πείρε αυτή την απόφαση μετά από αίτηση των οικογενειών των θυμάτων οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει συγκάλυψη λόγω του ότι πολλοί από τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση και φαίνεται να έχουν σοβαρότατες ευθύνες  (αξιωματικοί που είχαν υπηρεσία στο στάδιο εκείνη την ημέρα) αλλά και αστυνομικοί που συμμετέχουν στην έρευνα είναι Τέκτονες.

Η έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση απασχολεί 170 αστυνομικούς μεταξύ των οποίων 70 είναι αξιωματικοί.

Λίγα λόγια για το ατύχημα……

Στις 15 Απριλίου του 1989 το στάδιο του Χίλσμπορο φιλοξενεί τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με αντιπάλους την Νότιγχαμ Φόρεστ και την Λίβερπουλ Φ.Κ.. Μετά από μια σειρά από σοβαρά λάθη (εσφαλμένη κατανομή των φιλάθλων, προχειρότητα, κακοδιαχείριση μιας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης), αψυχολόγητες ενέργειες του επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης οδήγησαν στην είσοδο υπεράριθμων οπαδών της Λίβερπουλ Φ.Κ. στην εξέδρα Λέπιγκς λέιν (αγγ.Leppings Lane), την βόρεια κερκίδα του σταδίου. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί τρομερή πίεση στους οπαδούς που μπήκαν πρώτοι στο στάδιο. Κάποιοι πρόλαβαν να πηδήσουν στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου. Υπήρχαν, όμως, και αυτοί που δεν πρόλαβαν. Ως αποτέλεσμα 96 οπαδοί της Λίβερπουλ Φ.Κ. έχασαν την ζωή τους και 776 τραυματίστηκαν.

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων