ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης και οι … Ελευθεροτέκτονες



Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης είναι ένα ψευδώνυμο που δόθηκε σε έναν αγνώστου ταυτότητας δολοφόνο ο οποίος δρούσε στην περιοχή Whitechapel του Λονδίνου το φθινόπωρο του 1888. Το όνομα άρχισε να χρησιμοποιείται από την μέρα που κάποιος έστειλε ένα γράμμα στο Κεντρικό Γραφείο Ειδήσεων του Λονδίνου, ισχυριζόμενος πως είναι ο δολοφόνος με αυτό το όνομα.

Επειδή η ταυτότητα του δολοφόνου ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε οι μύθοι που περικύκλωναν τους φόνους έχουν γίνει μια μίξη γνήσιας ιστορικής έρευνας καθώς και εκμετάλλευσης. Με τα χρόνια πολλοί συγγραφείς, ιστορικοί και αρχάριοι ντετέκτιβ έχουν προτείνει θεωρίες σχετικά με την ταυτότητα (ή ταυτότητες) του δολοφόνου και των θυμάτων του. Έτσι μια θεωρία που έτυχε μεγάλης αποδοχής είναι και αυτή που έλεγε ότι οι φόνοι διαπράττονται από Τέκτονα οι Τέκτονες και είχαν ως κίνητρο την <<ηθική τάξη>> καθώς τα θύματα ήταν πόρνες.

Όπως προσφάτως ανακαλύφθηκε από πρώην Αξιωματικό του Εγκληματικού του , Bedfordshire  αυτή η θεωρία στηρίχθηκε σε μια όχι και τόσο καθαρή κατάθεση αλλά μάλλον μεθοδευμένη. Ο τότε Πρωθυπουργός της Αγγλίας Robert Cecil, υπό την πίεση της κοινής γνώμης, η οποία ήταν τρομοκρατημένη από τα γεγονότα, έστειλε έγγραφό στον τότε Επίτροπο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Sir Charles Warren να εξετάσει έναν μάρτυρα μυστήριο με το όνομα De La Re Brett. Ο Brett ισχυρίστηκε ότι οι φόνοι διαπράττονταν όχι από ένα άτομο αλλά από μια ομάδα Ελευθεροτεκτόνων. 

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων