ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Camerano , Οικογένεια Corraducci και Τεκτονισμός


H Camerano είναι μια πόλη της κεντρικής Ιταλίας με 7000 κατοίκους.  Το χαρακτηριστικό της είναι ότι διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο υπόγειων σπηλαίων, δωματίων, ναών κτλ τα οποία συνθέτουν στην κυριολεξία μια υπόγεια πόλη.

Σε αυτή την πόλη έζησε μια οικογένεια ευγενών , οι Corraducci ,η οποία είχε μεγάλη επιρροή στα πολιτικά δρώμενα της χώρας ειδικά την περίοδο της Ναπολεόντειας κυριαρχίας. Η οικογένεια είχε  στενή σχέση με τον Τεκτονισμό καθώς πολλά μέλη της οικογένειας ήταν μυημένα. 

Η δράση της οικογένειας

Το 1815-1819 όταν ένας μεγάλος λιμός θα πλήξει την Ιταλία, απόρροια της οικονομικής ύφεσης που ακολούθησε την μετά Ναπολέοντα εποχή , η οικογένεια παρείχε καθημερινά τροφή στους κατοίκους της πόλης. Επίσης αναφέρετε ότι στο παλάτι των Corraducci διέμεινε μια νύχτα στα 1800 ο Οράτιος Νέλσον (Βρετανός ναύαρχος του Βασιλικού Βρετανικού Ναυτικού, που αναδείχθηκε από τα επιτεύγματά του κατά την περίοδο των Ναπολεόντειων πολέμων "θρύλος των θαλασσών" )και η Λαίδη Χάμιλτον  σε ένα ταξίδι από την Ανκόνα στο Λορέτο. 



Η λαίδη Olympia Corraducci έσωσε το Camerano από την καταστροφή  όταν στις 11 Απριλίου του 1798 δολοφονήθηκε στην περιοχή ένας Γάλλος Αξιωματούχος. Ο Γαλλικός στρατός κινήθηκε απειλητικά προς την πόλη αλλά η Λαίδη  πήγε στη γαλλική διοίκηση στην Ανκόνα και κατάφερε να αποτρέψει τα αντίποινα.

Ένα χαρακτηριστικό σημείο των υπογείων του Παλατιού των Corraducci είναι το ονομαζόμενο <<Σπήλαιο της Συνομωσίας>> όπου πιστεύεται ότι εκεί τελούνταν οι Τεκτονικές τελετές μακριά από τα αδιάκριτα μάτια. Ακόμη ένα  ιδιαίτερο αξιοθέατο αυτής της υπόγειας πόλης είναι μια θέση που υπάρχουν  δύο κίονες όπου μαζί με κάποια άλλα χαρακτηριστικά του παραπέμπουν σε ιερό χώρο ενός αρχαίου ναού . Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ήταν ναός αφιερωμένος στο  θεό Μίθρα.



Οι ιστορικοί υποστηρίζουν ότι τα υπόγεια δημιουργήθηκαν το 9ο π.Χ αιώνα και ότι χρησιμοποιήθηκαν εκτεταμένα από τους Ναϊτες Ιππότες κάτι που επιβεβαιώνεται από τα σύμβολα που συναντά κανείς διάσπαρτα στην υπόγεια πόλη.

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων