ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΕΣΩΤΕΡΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ



Σε μια όμορφη βραδιά, στο φιλόξενο χώρο του Booze Cooperativa, πραγματοποιήθηκε χθες η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Εκδότη – Συγγραφέα κου Στέφανου Ελμάζη  ΕΣΩΤΕΡΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Το βιβλίο προλόγισε ο συγγραφέας & σύμβουλος έκδοσης του ΑΒΑΤΟΝ, κος Ιορδάνης Πουλκούρας , ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η κα Μαρία Αλιφέρη.






Σχετικά με το βιβλίο....

«Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η ελπίδα απέναντι στην κρίση που βιώνουμε, έγκειται στο όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι αληθινά να νιώσουν την ανάγκη να αναρωτηθούν βαθιά για τη ζωή τους: Γιατί δουλεύω,  γιατί διασκεδάζω, τι σκοπό εξυπηρετούν όλα αυτά που κάνω; Γιατί εντέλει ζω; Ποιος είμαι; (...) Χρειαζόμαστε ένα άλλο είδος κατανόησης. Χρειάζεται να αντιληφθούμε ότι προκειμένου να ζήσουμε τη ζωή που βαθιά επιθυμούμε, πρέπει να αλλάξει αυτή καθαυτή η ανθρώπινη εμπειρία μας, συμπεριλαμβανομένης της δομής των αντιλήψεών μας, των σκέψεων και των συναισθημάτων μας».

Τα σημαντικότερα κείμενα που δημοσιεύτηκαν στο ΑΒΑΤΟΝ και άλλα που εμφανίζονται για πρώτη φορά, περιέχονται στο βιβλίο αυτό του Στέφανου Ελμάζη, δημιουργού και διευθυντή του περιοδικού ΑΒΑΤΟΝ και των εκδόσεων Αρχέτυπο. Κείμενα που προσπαθούν να φωτίσουν τα μεγάλα ζητήματα της ύπαρξης από την οπτική μιας ουσιαστικής γνώσης, προς την κατεύθυνση μιας νέας κατανόησης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο αυθεντική ζωή.  

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων