ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Γενοκτονία των Αρμενίων και Τεκτονισμός


Εφέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Αρμενίων  . Ως έναρξη της Αρμενικής Γενοκτονίας συμβολικά θεωρείται η 24η Απριλίου του 1915, όταν η ηγεσία της Αρμενικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης φυλακίστηκε και εκατοντάδες Αρμένιοι της Πόλης απαγχονίστηκαν. Τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι ο αριθμός των νεκρών Αρμενίων ήταν από 600.000 ως 800.000, ενώ Δυτικές και Αρμενικές πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των σφαγιασθέντων στο 1.500.000.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το βιβλίο του Dr. Hesemann, ο οποίος βασίστηκε για την ερευνά του στα αρχεία του Βατικανού,  και που φέρνουν στην επιφάνεια αντικρουόμενα στοιχεία σχετικά με τον  Τεκτονισμό.
Την εποχή της Γενοκτονίας τα ηνία της διακυβέρνησης έχει αναλάβει η τριανδρία των Ταλαάτ Πασά, Εμβέρ Πασά και Τζεμάλ Πασά.  Ο Ταλαάτ ήταν ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Τουρκίας.

Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επιστολή του Καπουτσίνου Ιερέα Norbert Hofer (Ezrurum) προς τον Πάπα  όπου του τονίζει ΄΄ Η τιμωρία του Αρμένικου Έθνους είναι μόνο ένα πρόσχημα που χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση για να εξοντώσει Τούρκους και Χριστιανούς που συμμετέχουν σε Τεκτονικές Τελετές……΄΄

 Ωστόσο ανεξάρτητα από όλα αυτά μια μέρα σαν κι αυτή το σύνθημα πρέπει να είναι αυτό που φώναζαν οι ίδιοι οι Τούρκοι, όταν δολοφονήθηκε από ακροδεξιούς, ο αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφος Χραντ Ντικ: «Σήμερα, είμαστε όλοι Αρμένιοι».