ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Εφημερίδα Yeni Safak:Και οι Μασόνοι στήριξαν την δηλητηρίαση Ατατούρκ



Στο σημερινό, 2ο μέρος του αφιερώματός στο «Iστορικό αρχείο για το θάνατο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ» αναφέρεται στην εντολή που είχε δοθεί γραπτά στην Ασφάλεια από την Şükran Özkaya για την αφαίρεση του ονόματος του Ινονού από Έκθεση της Μασονίας.
Τα έτη 1977 – 1978 σε κείμενο του Sabahattin Savcı που είχε αναλάβει το Υπουργείο Δασών υπάρχουν ισχυρισμοί σχετικά με τον περίεργο θάνατο του Ατατούρκ. Ο Savcı υποστηρίζει ότι ο Μουσταφά Κεμαλ Ατατούρκ δηλητηριάστηκε από τον Ινονού (İnönü) και τους Kasım Gülek και Şükrü Kaya καθώς και τους θεράποντες γιατρούς του. Ο Savci διευκρινίζει ότι ο Azizoğlu, Υπουργός Υγείας τα έτη 1962 – 63, μέσω των γιατρών του Ατατούρκ επιχείρησε να τον δηλητηριάσει, προσπάθεια την οποία στήριξαν και οι Μασόνοι.

Να θυμίσουμε οτι όπως γράψαμε χθές, αρχειακό υλικό που ενισχύει με ντοκουμέντα τη θεωρία ότι ο Ατατούρκ είχε δηλητηριαστεί και ότι είχε πέσει θύμα συνωμοσίας του Ισμέτ Ινονού, παρουσίασε η τουρκική εφημερίδα.
Σύμφωνα με αυτό, όχι μόνο επαληθεύεται η υποψία «που ψιθυρίζεται εδώ και 77 χρόνια» ότι ο Ατατούρκ είχε δηλητηριαστεί αλλά αποδεικνύεται επίσης, γράφει, ότι είχε πέσει θύμα συνωμοσίας του Ισμέτ Ινονού, ο οποίος ευθύνεται για το θάνατό του.

Το 1ο μερος του αφιερώματος

 Η εφημερίδα ανέφερε ότι το γεγονός ότι ο Μουσταφά Κεμάλ  δηλητηριάστηκε στοιχειοθετείται από δύο κυρίως έγγραφα, όπου αναφέρονται τα εξής :
Ο Υπουργός Οικονομικών της τότε κυβέρνησης του Ατατούρκ, Şükrü Kaya, στις 30 Ιουνίου 1938 σε επιστολή που είχε αποστείλει στον Ισμέτ Ινονού (İsmet İnönü), έγραφε : «Είμαι της άποψης ότι ο γιατρός που ορίσατε πράττει άξια το έργο του…Όσο περνούν οι μέρες η αρρώστια του Προέδρου προχωράει, λυπούμαι πολύ όσο βλέπω τα μέτρα που λαμβάνονται εις βάρος σας. Ο Πρόεδρος έχει εκφράσει παράπονα για τους γιατρούς. Επιθυμεί να απομακρυνθούν από κοντά του όλοι οι αλλοδαποί γιατροί, προτιμάει Τούρκους γιατρούς… Όλα βαίνουν καλώς και καθετί έχει πάρει την πορεία του. Όλοι μας επιθυμούμε να σας δούμε Πρόεδρο. Φιλώ τη χείρα σας με σεβασμό».
Σύμφωνα με τα έγγραφα, στα οποία απέκτησε πρόσβαση η εφημερίδα Yeni Şafak, ο Hıfzı Oğuz Bekata, ως Υπουργός Εσωτερικών από το 1962, ζήτησε την επιστημονική άποψη του γιατρού Lebit Yurdoğlu, βοηθού του Γενικού Γραμματέα του κόμματος CHP, ο οποίος σε επιστολή του στις 18 Οκτωβρίου 1962 γράφει : 

Κινίνο

«Επιχειρώντας να προσεγγίσω το θέμα, διαπίστωσα ότι δεν είναι μόνο η καθυστερημένη διάγνωση, αλλά και ότι δε χρησιμοποιήθηκε η δέουσα φαρμακευτική αγωγή. Διαπίστωσα ότι χρησιμοποιήθηκαν 43 μπουκαλάκια κινίνο που χρησιμοποιούνται στις περιπτώσεις όσων πάσχουν από ελονοσία. Κάθε γιατρός γνωρίζει ότι στις περιπτώσεις που χρησιμοποιείται τόση ποσότητα επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη στο συκώτι. Έχω την πεποίθηση ότι η χρήση αυτών φαρμάκων έγινε συνειδητά». Και καταλήγει : «Είμαι κι εγώ της άποψης ότι οι γιατροί Eppinger, Bergman, Dr. Fissinger, Dr. Neşet Irdelp έπραξαν πλημμελώς τα ιατρικά τους καθήκοντα».


Πηγή: news4people.gr