ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Με μια μεγάλη στιγμή για τον Ελληνικό Τεκτονισμό φεύγει το 2015


 Με μια μεγάλη διάκριση ενός Έλληνα Τέκτονα μας αφήνει το 2015. Συγκεκριμένα ο αδ. Ιορδάνης Πουλκούρας (Συγγραφέας – Ερευνητής)  Σεβ.  της Στοάς Προμηθέας αρ.37 της Μεγάλης Στοάς του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος απέσπασε το πρώτο βραβείο στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Τεκτονικών Εργασιών που διοργανώθηκε από το Ιβηρικό Κέντρο Τεκτονικών Σπουδών στην Μαδρίτη της Ισπανίας. Η εργασία του με τίτλο «The founding of the Greek Free Masonry» πρόκειται να κυκλοφορίσει σύντομα από το CIEM (Centro Iberico de Estudios Masonicos).

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον αδελφό  Ιορδάνη ο οποίος μας κάνει περήφανους και προβάλει τον Ελληνικό Τεκτονισμό σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για έναν ακούραστο εργάτη του πνεύματος ο οποίος έχει δώσει πολλά και έχει να δώσει ακόμη περισσότερα στον Ελληνικό Τεκτονισμό.

Λίγα στοιχεία για τον αδελφό Ιορδάνη:

Συγγραφέας: Ιορδάνης Πουλκούρας (λογοτεχνικό ψευδώνυμο J.P. Craftson)


O Ιορδάνης Πουλκούρας είναι σύμβουλος έκδοσης του περιοδικού ΑΒΑΤΟΝ. Με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο J. P. Craftson έχει γράψει δύο βιβλία, το Αρχαία Τεκτονικά Χειρόγραφα, The Regius Poem (Γκοβόστης) και το Bleeding Angels: Η Απόκρυφη Παράδοση της Ευρώπης (Αρχέτυπο) και με το όνομά του το ΙΕΡΟΔΟΜ Από τον Μεσαιωνικό Τεκτονικό Μύθο στον Αρχαίο και Αποδεδεγμένο Σκωτικό Τύπο. Έχει συνυπογράψει πολλά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο, μεταξύ των οποίων Η Δύναμη των Συμβόλων, Μυθικοί Θησαυροί, 20 Μεγαλύτερα Αινίγματα της Ιστορίας και Τεκτονισμός: Η Μεγαλύτερη Μυστική Αδελφότητα.