ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Επαναλειτουργεί η "Μεγάλη Στοά της Ελλάδος των Πεφωτισμένων Ελευθεροτεκτόνων" .




 Σας ενημερώνουμε ότι επαναλειτουργεί  η "Μεγάλη Στοά της Ελλάδος των Πεφωτισμένων Ελευθεροτεκτόνων" . 


Οποιος επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες για το Τάγμα μπορεί να ανατρέξει στα www.mesepe.org ήwww.mesepe.gr και απευθείας στο mesepegr@yahoo.com


(απόσπασμα από την ιστοσελίδα της ΜΣτΠ)

Η Τεκτονική Εταιρεία των Πεφωτισμένων

"Φως, περισσότερο φως" Βόλφγκανγκ Γκαίτε

Η ΜΕΣΕΠΕ, δεν αποτελεί ακόμα μία Μεγάλη Στοά στην Ελληνική Τεκτονική «παροικία». Σκοπός της είναι να αποτελέσει μία «elite» αδελφότητα ανδρών η οποία θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα την παράδοση και τα ιδεώδη του Ιλλουμινατισμού και δεν πρόκειται να δράσει ανταγωνιστικά προς άλλη Μεγάλη Στοά. Τα Τυπικά και τα Συντάγματά της δεν προσομοιάζουν σε εκείνα άλλων Δυνάμεων και τα μέλη της δεν απαγορεύεται να ανήκουν ταυτόχρονα και σε κάποια άλλη αδελφότητα.

Αποτελεί συνεπώς μια πνευματική επίλεκτη ομάδα η οποία επικεντρώνεται σε ανθρωπιστικές και φιλελεύθερες αρχές . Είναι ένα διαφορετικός «πόλος» μέσω του οποίου μπορεί ο άνθρωπος να ανελιχθεί πνευματικά και πολιτικά (υπό την Αριστοτελική θεώρηση). Τα μέλη του Τάγματος έχουν ορκισθεί πλήρη εναντίωση σε ολες τις μορφές πνευματικού, θρησκευτικού και πολιτικού δεσποτισμού και είναι ταγμένα στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων.