ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Δήλωση – διευκρίνιση επί δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» από την Μεγάλη Στοά του Α.Α.Σ.Τ


Πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» με τίτλο  «Υπεξαίρεση μέχρι και στη Μεγάλη Στοά» αναφέρθηκε σε έλλειμμα τουλάχιστον 350.000 ευρώ στο ταμείο του «Τεκτονικού Ιδρύματος» της οδού Αχαρνών. Κατά τις πληροφορίες του συντάκτη, συνυπεύθυνη  ήταν μια κυρία «η οποία ανήκει στο πολύ στενό περιβάλλον ενός από τους γνωστότερους -ακόμη και στον δικηγορικό κόσμο- προηγούμενους «Μεγάλους Διδασκάλους», που τώρα έχει περάσει στην άλλη μεγάλη δύναμη της Ελληνικής Μασονίας, δηλαδή τον Σκωτικό Τύπο».
Επειδή αυτό το δημοσίευμα  περί τον Σκωτικό Τύπο μπορεί να προκαλέσει σύγχυση οφείλουμε για τη διευκρίνηση των πραγμάτων να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι:
Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου (εδρεύουσα στην Αθήνα και επί της οδού Κοδριγκτώνος 30, www.aasr.gr) που είναι γνωστή και ως «Σκωτικός Τύπος» , από την ημέρα της επανίδρυσης της  τον  Φεβρουαρίου 1988 , δεν διατηρεί κανενός είδους σχέση με οποιαδήποτε στοά ή ένωση που στεγάζεται στο κτίριο της οδού Αχαρνών και πολύ περισσότερο με το εκεί Τεκτονικό Ίδρυμα. Ουδείς δε πρώην «Μεγάλος Διδάσκαλος» του ιδρύματος αυτού έχει γίνει μέλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου, διεθνώς αναγνωρισμένης δια της συμμετοχής της στις πανευρωπαϊκές και διεθνείς ενώσεις του Τύπου αυτού (I.c.u.g.l., κ.λπ).
Αν η δημοσιογραφική έρευνα αναφέρεται σε πιθανότητα ίδρυσης μιας ακόμα τεκτονικής δύναμης με παρόμοιο τίτλο -αν αληθεύει- δεν έχει καμία σχέση με την προαναφερόμενη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου.
 Από τη Μεγάλη Γραμματεία

Πηγή: http://www.aasr.gr/