ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Υβριστική επίθεση Μπογδάνου στον εθνικό μας ποιητή -Ομοφυλόφιλος , Αλκοολικός , Εβραίος και Μασόνος ο Δ. Σολωμός


 Στην εκπομπή της 9 Φεβρουαρίου του 2016 στο ΣΚΑΪ ο παρουσιαστής κος  Μπογδάνος  έκανε μια αναφορά στον Εθνικό  μας Ποιητή Διονύσιο Σολωμό τον οποίο ( με αφορμή τη συμπλήρωση 159 χρόνων από το θάνατό του,  επικαλούμενος πηγές του λαογράφου Ηλία Πετρόπουλου) χαρακτήρισε  με προκλητικό ύφος ως  Ομοφυλόφιλο, Εβραίο , Μασόνο και Αλκοολικό.

Σημ. Blog : Το να κρίνεις ένα ιστορικό πρόσωπο βάση μιας και μόνο πηγής είναι χαρακτηριστικό ανθρώπου που παραπέμπει στη γνωστή αρχαία ρήση:"Η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας" και σίγουρα στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης. Η γλώσσα του ,ο τρόπος που αντιδράει και κινείται υποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Βέβαια εκτός από το συγκεκριμένο <<δημοσιογράφο>> εξίσου απαράδεκτοι και αυτοί που του δίνουν βήμα. Αν πράγματι ήταν κάτι από αυτά που του προσάπτει  ο κος  Μπογδανος γιατί πρέπει να μειώσουν την ποιητική του μεγαλοφυΐα;

Ενημερωτικά να αναφέρουμε στους συντελεστές της εκπομπής ότι το …… ποίημα λέγεται "ύμνος εις την ελευθερία". Αποτελείται από 158 στροφές ή 632 στίχους. Οι 24 πρώτες (2πρώτες) καθιερώθηκαν ως εθνικός μας ύμνος, μελοποιημένες από τον Μάτζαρο.