ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Οι Τέκτονες του Πακιστάν διεκδικούν...



Το ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν καλείται να αποφασίσει σχετικά με προσφυγή που έχουν υποβάλει Ελευθεροτέκτονες σχετικά με την ανάκτηση της ιδιοκτησίας κτίσματος στην πόλη Λαχώρη (Πρωτεύουσα της Ενότητας Πουντζάμπ) τα οποία κατασχέθηκαν στο παρελθόν από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα το κτίσμα αγοράσθηκε το 1916 από του Ελευθεροτέκτονες  . Επί Πρωθυπουργίας του Ziaul Haq  το ακίνητο ήταν μισθωμένο στην κυβέρνηση.

Το 1973 η Συνέλευση της Πουντζάμπ θέτει τον Ελευθεροτεκτονισμό εκτός νόμου με την αιτιολογία ότι αναπτύσσει ανατρεπτικές δραστηριότητες και προχωρά στην κατάσχεση των περιουσιών των Στοών. Την περίοδο εκείνη στην Πουντζάμπ οι Τέκτονες κατέχουν 3 ακίνητα ενώ σε ολόκληρο το Πακιστάν πάνω από 30.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 1995 όταν ο Τέκτονας  Kabir A Sheikh και πέντε άλλοι κατέθεσε προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο ( 8907/95) για την επιστροφή του κτηρίου.

Η υπόθεση  έχει δημιουργήσει πολύ άγχος μεταξύ των κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων διότι εάν τελικά δικαιωθούν οι Ελευθεροτέκτονες θα πρέπει να τους επιστραφούν όλα τα ακίνητα τα οποία είχε κατάσχει η τότε κυβέρνηση.

Το Δικαστήριο ανέλαβε την υπόθεση για δύο εβδομάδες προκειμένου να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση.

Πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων