ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ιταλία -Αναστολή λειτουργίας Στοάς της G.O.I λόγω συνεργασίας με τη Μαφία



Τον περασμένο χειμώνα , η Ιταλική Αστυνομία διεξήγαγε μια εκτεταμένη επιχείρηση στην περιοχή της Καλαβρίας εναντίον της Μαφίας . Σύμφωνα με το πόρισμα των αρχών  μεταξύ των κατηγορουμένων για σχέσεις με τη Μαφία βρέθηκαν και κάποιοι Τέκτονες μέλη της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας. Το θέμα πήρε ξαφνικά μεγάλες διαστάσεις καθώς και στο παρελθόν ήταν πολλοί αυτοί οι οποίοι κατηγόρησαν τον Τεκτονισμό στην Ιταλία ότι διατηρεί στενές σχέσεις με τη Μαφία . Μάλιστα η δολοφονία του Γενικού Εισαγγελέα  του κράτους  Francis Ferlaino το 1975 ,ενώ διεξήγαγε σχετική έρευνα, είχε δώσει τροφή στους υποστηρικτές της παραπάνω θεωρίας.

Η αποκάλυψη των στοιχείων αυτών δεν άφησε αδιάφορο τον Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας αδ. Gustavo Raffi ο οποίος έδωσε εντολή να διεξαχθεί έρευνα προκειμένου να διευκρινιστεί εάν πραγματικά  υπάρχει σχέση μεταξύ  αδελφών της περιοχής με το οργανωμένο έγκλημα.

Πριν από λίγες ημέρες ο Μ.Δ, έχοντας στα χέρια του τα στοιχεία που χρειάζονταν,  προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου απόφαση για την Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας.  Έδωσε εντολή να ανασταλεί η λειτουργία της Στοάς Rocco Verduci (Περιοχή Καλαβρίας)  επ’ αόριστον. Με την κίνηση αυτή , ο Μ.Δ θέλει  να δήξει ότι ο Τεκτονισμός χρειάζεται διαφάνεια και ποιότητα προκειμένου να συνεχίσει να εργάζεται απρόσκοπτα στις υψηλές αρχές και αξίες που πρεσβεύει.

(Σημ. blog : Το παραπάνω παράδειγμα καλό θα είναι να το ακολουθήσουν και οι Ελληνικές Τεκτονικές Δυνάμεις εάν διαπιστώσουν  ότι στους κόλπους τους  υπάρχουν αδελφοί με παραβατική συμπεριφορά.)

πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων