ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Επιστολή Αδελφού - Η ελεύθερη σκέψη επιτάσσει την εμπλοκή στα πολιτικά



Σημ. Blog: Δημοσιεύουμε επιστολή που λάβαμε από αδελφό.)


Φύσει μέν έστιν άνθρωπος ζώον πολιτικόν, έφη ο Αριστοτέλης.

Εμείς οι ελευθεροτέκτονες αδδ. μου απέχουμε από τις πολιτικού και θρησκευτικού περιεχομένου συζητήσεις.

Ορθώς, διά να μη διαρρήξουμε τους μεταξύ μας δεσμούς 

Η ελευθέρα όμως σκέψη μας μάς επιτάσσει την εμπλοκή στα πολιτικά δρώμενα. Ιδίως δε όταν αυτά ως άλλη ρομφαία ίπτανται των κεφαλών μας και πολλώ δε μάλλον επιβουλεύονται την ίδια μας την υπόσταση.

Σε λίγο καιρό δε θα γνωρίζουμε, όχι μόνο την ανωτέρω ρήση αλλά, ακόμη και αυτόν που την εξεστόμισε.

Βλέπετε αδδ. μου τα κοινά μας χαρτονομίσματα απεικονίζουν γεφύρια και πύλες.

Σε ποιο άλλο μέρος του πλανήτη δεν υπάρχει πλήρη ανυπαρξία ιστορικών προσώπων πλην της ευρωζώνης.

Μέχρι και σε υποσαχάριες χώρες, τριτοκοσμικές κατ' άλλους, με υποτυπώδη παιδεία κατά πολλούς, ο φόρος τιμής προς τους αληθινούς χαράκτες της ιστορίας τους αποτυπώνεται στα νομίσματα και χαρτονομίσματά τους.

Έτσι κι εδώ συνέβαινε προ ολίγων ετών, όταν με μια κοντυλιά σβήστηκαν ο Δημόκριτος, η Αρέθουσα, ο Καποδίστριας, ο Κολοκοτρώνης, ο Ασκληπιός, ο Παπανικολάου, η Αθηνά, ο Ρήγας για να μη σας πάω σε προσωπικότητες παλαιοτέρων χαρτονομισμάτων.

Κι αυτό αποτελεί ύβρη. Κι ακολουθεί η τίσις.

Κι αν αυτό που βιώνουμε δεν είναι η πεμπτουσία της τιμωρίας μας που αυτοεπιβάλαμε, μεθυσμένοι από την ύλη και αποτάσσοντας κατ' ουσία το πνεύμα μας, τότε τι είναι;

Αδδ. μου η επιστροφή μας στο εθνικό μας νόμισμα δεν είναι παραδοχή της ήττας μας μέσα σε μια οικονομική ελίτ, είναι το αντίσωμά μας σε μια οικονομικίστικη αρρώστια που αργά και βασανιστικά μας άγει στην απόλυτο εξαθλίωση.

Ακούμε από τα φερέφωνα που μας περιβάλλουν επιχειρήματα τρομοκρατικού περιεχομένου για δήθεν φτωχοποίηση κι έλλειψη βασικών αγαθών, για αδυναμία πληρωμών από την κρατική μηχανή. Θα αδειάσουν οι υπεραγορές, θα κλείσουν οι επιχειρήσεις, η ανεργία θα εκτοξευθεί, θα γίνουν κοινωνικές αναταραχές με παραβατικό χαρακτήρα, θα σταματήσουν οι εισαγωγές φαρμάκων, θα... θα... θα...

Αλήθεια;
Σας θυμίζω:

Όντως οι περισσότεροι από εμάς πλέον δεν έχουμε πρόσβαση σε βασικά είδη λόγω οικονομικής ανέχειας. Οι επιχειρήσεις κλείνουν με γεωμετρική πρόοδο, οι μεγαλοϊδιοκτήτες πολυεθνικών υπεραγορών ξεπουλούν το απομειωμένο μετοχικό τους κτήμα και φεύγουν ωσάν "Λούηδες", η ανεργία έχει ξεπεράσει στην πραγματικότητα το 30%, οι εισαγωγές έχουν φτάσει ήδη στο χαμηλότερο επίπεδο μετά τη μεταπολίτευση, ο οποιοσδήποτε σε μαχαιρώνει στο δρόμο για 5€. Είμαστε ήδη πτωχοί!

Κι όλα αυτά με ποιο νόμισμα;
Μα με το Ευρώ φυσικά.

Τα ρίχνουν βέβαια όλα στην κακή μας εκτίμηση, στην έλλειψη παιδείας που μας οδήγησε να κάνουμε ουρές στα ταμεία των τραπεζών για ένα διακοποδάνειο, για ένα άλλο μετοχοδάνειο, για ένα της μόδας ενεργειοδάνειο κ.ο.κ.

Λάθος!!!

Μη νιώθετε τύψεις κι αντιδράστε.
Τίποτε από όλα αυτά δε θα είχε λάβει χώρα εάν υφίστατο ακόμη η δραχμή. Και πιστέψτε με ήταν ήδη ένα σκληρό νόμισμα.

Από τα βόρεια παράλια της Αφρικής (Αίγυπτο, Λιβύη...), σε όλες τις Βαλκανικές χώρες, στην Τουρκία και μέχρι τις παρυφές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, η δραχμή επάξια στεκόταν δίπλα στο δολάριο. Ήταν ένα σοβαρό νόμισμα που κλόνιζε αρκετά τους σημερινούς δυνάστες δανειστές μας. Ρωτήστε εμπόρους που συναλλάσσονταν με τα κράτη αυτά και τους χιλιάδες ναυτικούς τής προ δεκαετίας εποχής να σας το επιβεβαιώσουν.

Και κάτι τελευταίο. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί καμία χώρα με υψηλό ενεργειακό πλούτο δεν υποχώρησε του εθνικού της νομίσματος; Γιατί καμία από αυτές τις χώρες δεν εντάχθηκε σε ενιαίο ή ξενόφερτο, πιο ισχυρό τάχα νόμισμα; Μα για τον απλό λόγο ότι το εθνικό νόμισμα εκάστης χώρας παρέχει τη δυνατότητα της αυτοδυναμίας αλλά και πάνω από όλα της αυτοδιοίκησης.

Αδδ. μου το παρόν είναι το πρώτο μέρος συμπερασμάτων που θα ήθελα να μοιραστώ με τους αναγνώστες της ιστοσελίδας, που ευγενικά φιλοξενεί τους προβληματισμούς μας και δίχως λογοκρισία προβάλλει. Η συνισταμένη των σκέψεων αυτών αποσκοπεί στην αφύπνιση του κοιμωμένου Ελληνικού δαιμονίου μας ώστε να μας υπενθυμίσει πως η εμπλοκή μας με την πολιτική, με την πραγματική της σημασία, επιβάλλεται.

ΜΤΤΑΑ

αδ. Αλέξανδρος Κ.