ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Τα νέα της Μεγάλης Στοάς του Α.Α.Σ.Τ (Κοδριγκτώνος)




ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ Σ.Σ. «ΠΡΟΟΔΟΣ»

Μετά από αίτηση Αργείων αδελφών η Μ. Στοά του Α&Α.Σ.Τ. επανίδρυσε δια αφυπνίσεως την ιστορική Στοά του Άργους με το διακριτικό όνομα «ΠΡΟΟΔΟΣ» και αρ. του καταλόγου των Στοών του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος «8», επισημαινομένου ότι η Στοά αυτή είναι μια από τις οκτώ Στοές που συναποτέλεσαν την «Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος» το 1867-1868, μετονομασθείσα αργότερα σε «Μεγάλη Στοά της Ελλάδος». ο Μ.Διδ. επέδωσε το οικείο ιδρυτικό δίπλωμα στον εκλεγέντα από τους αδελφούς Σεβάσμιο Ε.Π. αυτής, έμπειρο παλαιό και άξιο αδελφό που στη συνέχεια εγκαταστάθηκε με το Συμβούλιο της Στοάς , κατά τα κεκανονισμένα.

Η αφή φώτων του οικείου εργαστηρίου θα λάβει χώρα με την αποπεράτωση της κατασκευής του στο Άργος, προβλεπόμενη σε πολύ σύντομο χρόνο.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΤΟΑΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Η Μεγάλη Στοά του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου δέχθηκε τιμητική πρόσκληση από την αδελφή και όμοια μέλος της Confederation of The United Grand Lodges of Europe( G.L.U.D.E , κατά την γαλλική συντομογραφία ) για να συμμετέχει ως επίτιμη προσκεκλημένη στις εορταστικές εκδηλώσεις αδελφοποίησης Στοών της Ουγγαρίας, που θα λάβουν χώρα εντός του μεθεπομένου μηνός, στην Βουδαπέστη. Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν Μεγάλες Στοές , μέλη της G.L.U.D.E, καθώς και συνδεδεμένες με συνθήκες μαζί της ή υποψήφιες για είσοδο σε αυτή , στο πλαίσιο του διευρυμένου σχήματος που απεφασίσθη στο συνέδριο της G.L.U.D.E στο Βελιγράδι και κατόπιν στο Παρίσι πέρυσι.

πηγή - Μεγάλη Στοά του Α.Α.Σ.Τ