ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Τα κλειδιά της Στοάς για...έναν κόκκο πιπεριού






Χθες το πρωί, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε στις Βερμούδες η τελετή του Κόκκου Πιπεριού (είχαμε γράψει προσφάτως για την συγκεκριμένη τελετή όπου ο Σεβάσμιος της Στοάς Αγ.Γεώργιος αρ.200 παραδίδει στον Κυβερνήτη της πόλης μίσθωμα για την χρήση κυβερνητικού κτηρίου ....έναν κόκκο πιπεριού. (Η τοπική Στοά Αγ. Γεώργιος αρ.200 ( Μεγάλη Στοά της Σκωτίας) στεγάζεται σε ένα κρατικό κτήριο από το 1816 και πληρώνει ετήσιο μίσθωμα ένα...... κόκκο πιπεριού για τη χρήση του Old State House (το παλαιότερο κτίριο των  Βερμούδων). Η τελετουργική πληρωμή τελείται ανελλιπώς κάθε χρόνο από 1816).

Μετά την καταβολή του μισθώματος , ο κυβερνήτης του νησιού κ. Φεργκιουσον ζήτησε από τον Σεβάσμιο της Στοάς το κλειδί του Τεκτονικού Μεγάρου προκειμένου να συνεδριάσει το εκτελεστικό συμβούλιο.

Να σημειωθεί ότι στους όρους του συμβολαίου αναφέρεται ότι ο Σεβάσμιος της Στοάς υποχρεούται μια φορά τον χρόνο , μετά την καταβολή του μισθώματος, να παραδίδει τα κλειδιά της Στοάς στον Κυβερνήτη για την συνεδρίαση των κυβερνητικών οργάνων.


πηγή- Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων