ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΔΕΛΦΟΙ Πρόβλημα με τις επισκέψεις

 


 
(Σημ:.Δημοσιεύουμαι επιστολή που μας απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φίλος του Blog. Μαζί με την επιστολή λάβαμε και την σχετική οδηγία – διάταγμα με ημερ. 17/9/2013 και αρ. πρωτ. 16881 σε ηλεκτρονική μορφή).
Αγαπητοί συντάκτες του blog Tektonismos
Πήρα την απόφαση να σας αποστείλω την παρακάτω επιστολή διότι όπως αποδεικνύεται στις ημέρες μας η υποκρισία  περισσεύει ακόμα και μέσα στην αδελφότητα . Τη στιγμή μάλιστα που ορισμένοι ομιλούν για την περισπούδαστη συσπείρωση και ενότητα της αδελφότητας στις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι.
Κάποτε υπήρξε ένας οραματιστής Τέκτονας ο οποίος ονειρεύτηκε μια πραγματική αδελφότητα όπου θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε όλοι , σεβόμενος ο καθένας την  παράδοση του άλλου. Έδωσε σάρκα και οστά στην ιδέα του αυτή ιδρύοντας το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα ΔΕΛΦΟΙ  και έχτισε  λιθαράκι – λιθαράκι μια νέα οικογένεια η οποία αγκάλιαζε όλους τους Τέκτονες ανεξάρτητα από  την Τεκτονική τους προέλευση και  παράδοση. Σχέσεις που αναπτύχθηκαν βασιζόμενες στο σεβασμό και την αμοιβαία αναγνώριση όσων Στοών εντάσσονταν  σ’ αυτήν την <<Ομοσπονδία>> αλλά και με αγαθές σχέσεις με όλες τις άλλες Τεκτονικές Δυνάμεις της χώρας.
Δυστυχώς , ο οραματιστής αυτός έφυγε για την αιώνια Ανατολή ξαφνικά δημιουργώντας ένα τεράστιο κενό στην οικογένεια των ΔΕΛΦΩΝ.  Όλοι τότε σαστισμένοι άρχισαν να σκέφτονται κατά πόσο θα μπορούσε το συγκεκριμένο Τεκτονικό όνειρο να συνεχιστεί. Κάποιοι είπαν ότι θα συνεχίσουν το έργο του αειμνήστου Βασιλείου Πάτκα ακριβώς επάνω στις βασικές αρχές που ο ίδιος το οικοδόμησε. Άλλοι άρχισαν να προβληματίζονται υποστηρίζοντας ότι το όραμα του Υπάτου δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί διότι λίγοι ήταν αυτοί οι οποίοι διακατέχονταν  πραγματικά από τις αρχές πάνω στις οποίες οικοδομήθηκαν οι ΔΕΛΦΟΙ.
Ποια ήταν η συνέχεια……;
Με έκπληξη  πληροφορήθηκα πριν από λίγους μήνες ότι προκειμένου να επισκεφτεί κάποιος  Στοά  που  δεν ανήκει στη  δύναμή της ΜΜΣτΕ   , ανεξάρτητα αν αυτή ανήκει στην μεγάλη οικογένεια των ΔΕΛΦΩΝ , θα έπρεπε να πάρει την άδεια από τη Μεγάλη Γραμματεία της ΜΜΣτΕ (Διάτ. 17ης Σεπτεμβρίου 2013 με αριθμό πρωτ. 16881) . Το παράξενο είναι ότι την απόφαση αυτή, η οποία ουσιαστικά στέλνει στην κάλαθο των αχρήστων την αρχή της αμοιβαίας αναγνώρισης και αλληλοσεβασμού των υπό των ΔΕΛΦΩΝ Στοών, κάτι που  αποτελούσε ουσιαστικά τον ακρογωνιαίο λίθο  του Τάγματος , την επικύρωσε και το Ύπατο Συμβούλιο των ΔΕΛΦΩΝ .
Δυστυχώς , οι Κασσάνδρες  που διέβλεπαν ανατροπές στην μετά Πάτκα εποχή  φαίνεται ότι επαληθεύονται.  Δεν νομίζω ότι από σκοπιμότητα κάποιοι αποδομούν το οικοδόμημα. Απλώς είναι θέμα ικανοτήτων, διαχείρισης αλλά και θέμα οράματος  το οποίο κάποιοι μάλλον δεν υιοθέτησαν ποτέ. Ευελπιστώ η συγκεκριμένη οδηγία να αποσυρθεί άμεσα προκειμένου να συνεχιστεί το όραμα του αειμνήστου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχου αδ. Βασιλείου Πάτκα.
Μακάρι το αστέρι των Χριστουγέννων να φωτίσει αυτούς που πήραν την παραπάνω απόφαση πριν να είναι πολύ αργά για τη συνοχή του Τάγματος.
Με εκτίμηση …..