ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Πόσες Στοές υπάρχουν στην μικρή Ολλανδία;




Οι Κάτω Χώρες (ολλανδικά: Nederland) ή Ολλανδία είναι το ευρωπαϊκό τμήμα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών (ολλανδικά: Koninkrijk der Nederlanden), και είναι Κοινοβουλευτική Δημοκρατία με συνταγματικό μονάρχη. Στο βασίλειο ανήκουν και η Αρούμπα, το Κουρασάο και ο Άγιος Μαρτίνος (πρώην μέρη τωνΟλλανδικών Αντιλλών). Λέγεται συχνότερα Ολλανδία, αν και αυτό το όνομα αναφέρεται συγκεκριμένα σε δύο μόνο από τις δώδεκα επαρχίες της, τη Βόρεια Ολλανδία (ολλανδικά: Noord Holland) και τη Νότια Ολλανδία (ολλανδικά: Zuid Holland).

Στην Ολλανδία λοιπόν όπου η μεγαλύτερη Τεκτονική Δύναμη  είναι η Μεγάλη Ανατολή της Ολλανδίας λειτουργούν 162 Στοές όπου 145 βρίσκονται στην Ολλανδία 3 στις Ολλανδικές Αντίλλες , 2 στην Αρούμπα , 2 στο Σουρινάμ , 1 στην Νότια Αφρική και 7 στη Ζιμπάμπουε .Ο αριθμός των μελών ήταν την 1η Ιανουαρίου 2008 , 6.378 αδελφοί.


Η Μεγάλη Ανατολή της Ολλανδίας ιδρύθηκε το 1756 ενώ ορισμένες Στοές λειτουργούσαν υπό την αιγίδα της Ηνωμένης Μεγάλης Στοάς τηε Αγγλίας και της Μεγάλης Στοάς της Σκωτίας.