ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Radio Ekati - Εκπομπή με την ιστορική ομιλία του Χρήστου Μανέα που πραγματοποιήθηκε , στο ανοικτό "Πανεπιστήμιο της Τρίτης" στη Λευκωσία, στις Μαϊου του 1990


Radio Ekati
Ακούστε αύριο στις 09:00π.μ την ιστορική ομιλία του Χρήστου Μανέα που πραγματοποιήθηκε , στο ανοικτό "Πανεπιστήμιο της Τρίτης" στη Λευκωσία, στις Μαϊου του 1990. 

  


Στις 15 Μαϊου του 1990 ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος  δικηγόρος  κος Χρήστος Μανέας,  μίλησε στο ανοικτό "Πανεπιστήμιο της Τρίτης" στη Λευκωσία, μπροστά σε πλήθος κόσμου για τον Τεκτονισμό. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ένας Μεγάλος Διδάσκαλος , όχι μόνο μίλησε μπροστά στο ευρύ κοινό, αλλά δέχθηκε και ερωτήσεις χωρίς κανένα περιορισμό.


Η αίθουσα στο (τότε) Cyprus College  ( European University) δεν χωρούσε τα 400 περίπου άτομα που παραβρέθηκαν , και χρειάστηκε να ανοίξουν όλες για να ακούει ο κόσμος που έμεινε έξω. Την διάλεξη-συζήτηση είχε οργανώσει το περιοδικό "Ενδοσκόπηση" του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ, με την πρωτοβουλία και βοήθεια του Κύπριου Τέκτονα και Διευθυντή Προσωπικού του ΔΙΑ,  κου Πέτρου Ζαχαριάδη. Ο Πέτρος Ζαχαριάδης, ανέβηκε στην υψηλότερη βαθμίδα του ελληνικού Τεκτονισμού  λίγο πριν το θάνατό του το 2012.