ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Πάπας Ιωάννης Παύλος Α – Άλλο ένα έγκλημα που προσπάθησαν να φορτώσουν στον Τεκτονισμό


Σας χθες , 26 Αυγούστου 1978, εξελέγη Πάπας της Ρώμης ο Ιωάννης Παύλος Α’. Ο κατά κόσμον Albino Luciani ήταν ο 263ος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας έμεινε στην ιστορία ως ο Πάπας με την συντομότερη θητεία καθώς παρέμεινε στον Παπικό Θρόνο μόνο 33 ημέρες αφού στις 28 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε επίσημα ο θάνατος του από καρδιακή προσβολή.
 Η σύντομη θητεία του, ο αιφνίδιος θάνατός του, η έλλειψη νεκροψίας αλλά και ο αριθμός 33 (33 ημέρες θητείας) δημιούργησαν μια έντονη φημολογία για τα αίτια του θανάτου του και πολλές φήμες. Μια από τις φήμες που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη  ήταν ότι τον δολοφόνησαν Ελευθεροτέκτονες προκειμένου να διεισδύσουν σε υψηλές θέσεις μέσα στο Βατικανό καθώς ο νέος Πάπας  ως γέννημα της εργατικής τάξης (είναι ο πρώτος Πάπας που προέρχεται από την εργατική τάξη) έμπαινε εμπόδιο στα σχέδιά τους.


Ωστόσο οι έρευνες όχι μόνο δεν οδήγησαν προς αυτή την κατεύθυνση αλλά, αν και επισήμως δε διατυπώθηκε ποτέ , φωτογράφιζαν την Ιταλό – Αμερικανική μαφία η οποία θορυβήθηκε από την πρόθεση του νέου Πάπα να ερευνήσει τη διαχείριση των οικονομικών της τράπεζας  του Βατικανό  καθώς υπήρχαν  υποψίες ότι ξεπλένονταν χρήμα το οποίο προέρχονταν από εγκληματικές ενέργειες.