ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Τι κάνουμε τώρα;


Αδελφοί μου

Η χώρα μας δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε όλα τα επίπεδα. Οι οικονομικές της υποχρεώσεις διογκώνονται συνεχώς από τις ληστρικές συμφωνίες με τους <<αχρείους εταίρους>> μας. Η επιβάρυνση και οικονομική εξαθλίωση των πολιτών είναι καθημερινή και ανεξέλεγκτη. Το χρηματιστήριο βουλιάζει με τους ανά τον κόσμο μεγαλοεπενδυτές να εμφανίζονται πια σίγουροι για την οικονομική κατάρρευση της Ελλάδος. Οι γείτονες μας βρίσκουν μέσα στη δίνη των γεγονότων , την ευκαιρία να εγείρουν ξανά διεκδικήσεις για τις ΑΟΖ, νησιά κτλ. Οι θεσμοί , οι αξίες και οι αρχές άρχισαν να χαλαρώνουν επικίνδυνα . Οπωσδήποτε μια κατάσταση δύσκολη, ανέλπιστη, τρομαχτική.

Ήλθε λοιπόν η ώρα όλοι οι αδελφοί να δείξουμε το διαμέτρημα της δύναμής μας και της κοινωνικής ευαισθησίας που αναπτύξαμε όλα αυτά τα χρόνια μέσα στα εργαστήριά μας. Ήλθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Ήλθε η ώρα όσοι από εμάς μένουμε απαθείς , αδρανείς και υποτελείς των καταστάσεων να ενεργοποιηθούμε και να δράσουμε. Ας μην λυγίσουμε μπροστά στην οικονομική χρεοκοπία και ας γίνουν οι Στοές μας τα εργαστήρια που θα προετοιμάσουν τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που θα στηρίξουν την ανατροπή του αδιεξόδου που έχουμε περιέλθει.

Όλοι μαζί μπορούμε αρκεί να ρίξουμε τα εικονικά παραπετάσματα που μας κρατούν χωρισμένους για μικροπολιτικά συμφέροντα.

Οι αδελφοί μας στο παρελθόν μας έχουν δείξει το δρόμο μέσα από τους αγώνες τους και τις κοινωνικοπολιτικές ανατροπές που επέφεραν. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους όχι με βία αλλά με δύναμη, ομόνοια και αποφασιστικότητα.