ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ο Θάνατος ενός αγωνιστή



Ο τραγικός απολογισμός των προσφάτων διαδηλώσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα , πέρα από τους δεκάδες τραυματίες, ήταν και ένας νεκρός. Πρόκειται για τον 53 χρονο  Δημήτρη Κοτσαρίδη , γραμματέα παραρτήματος συνδικάτου οικοδόμων Βύρωνα,  ο οποίος έχασε τη ζωή του από ανακοπή , μετά την επίθεση που δέχθηκε από τους γνωστούς κουκουλοφόρους.

Ο Ελληνικός Τεκτονικός Κόσμος εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το χαμό του συμπολίτη μας.

Οι Έλληνες Τέκτονες γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς συγκρούσεις. Γνωρίζουν καλά ότι ο αέναος πνευματικός αγώνας για την επικράτηση της αλήθειας  και του δικαίου συνδέεται πάντοτε με ανθρώπινο πόνο. Έναν πόνο που ο αληθινός Τέκτονας οφείλει να είναι έτοιμος να τον υποστεί καθώς αποτελεί υπέρτατο αγαθό να θέτεις τον εαυτό σου στη υπηρεσία της κοινωνίας, στην υπηρεσία του ύψιστου συλλογικού συμφέροντος.

Πιστεύω ότι οι Έλληνες Τέκτονες δεν θα μείνουν απαθείς θεατές του εκφυλισμού του Ελληνικού έθνους. Θα κάνουν ότι έπραξαν οι πρόγονοί μας ανά τους αιώνες όταν οι περιστάσεις  το απαιτούσαν  δίνοντας τα πάντα για την πιστή τήρηση του τριπτύχου – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ –ΙΣΟΤΗΣ - ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ