ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Χαμός στις Στοές της Πάτρας - Αντιδράσεις για δύο "σεβάσμιους" των Μασονικών Στοών

(Είδηση που δημοσιεύτηκε στο Portal www στις 27/10/2011).dete.gr


To τι γίνεται αυτές τις ημέρες στους κύκλους των τριών Μασονικών Στοών της Πάτρας... δύσκολα μπορεί να περιγραφεί! Και μπορεί ο όρκος να δεσμεύει τα μέλη των Στοών να μην αναφέρονται σε εσωτερικά τους ζητήματα, όμως είναι τέτοια η κατακραυγή που ο «θόρυβος» έχει απλωθεί σε αρκετά «σημεία» της πόλης! Αιτία για τις αντιδράσεις οι πρόσφατες εσωτερικές αρχαιρεσίες για την εκλογή των «Σεβάσμιων», των «αρχηγών» δηλαδή των Στοών!
Πληροφορίες που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα "Κόσμος", αναφέρουν πως υπάρχουν έντονες ενστάσεις για δύο Στοές σε σχέση με τα πρόσωπα που εξελέγησαν να κρατούν τα ηνία της Μασονίας στην πόλη.


Σύμφωνα με όσα λέγονται, ο ένας εξ αυτών είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που έχει ξεκινήσει διαδικασία πτώχευσης, ενώ (όπως λέγεται) οφείλει στο προσωπικό του μισθούς μηνών, ενώ για τον άλλον έχουν ακουστεί... τα χίλια μύρια σε σχέση με εμπλοκή του σε σκάνδαλο που είχε δει προ ετών το φως της δημοσιότητάς και που του είχε στοιχίσει την εξέλιξή του στην υπηρεσία που εργαζόταν.
«Ένας από τους βασικούς στόχους της Μασονίας είναι τα μέλη της να είναι οι άριστοι της κοινωνίας, και να προσπαθούν προσωπικά να επιτυγχάνουν αυτόν τον σκοπό», μας είπε μέλος της μίας Στοάς. Και συνέχισε: «Πώς είναι δυνατόν να έχουμε "Σεβάσμιο", ένα πρόσωπο το οποίο αμφισβητεί η ίδια η κοινωνία και για το οποίο έχουν ακουστεί τόσα πολλά»; Αλλά και για τον δεύτερο των «Σεβάσμιων» τα ίδια ακούγονται.

Απευθύνθηκαν στη «Μεγάλη Στοά»
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αρκετά μέλη των δύο Στοών έχουν ήδη απευθυνθεί στην Αθήνα. Η «Μεγάλη Στοά» έχει ενημερωθεί για τα τεκταινόμενα της Πάτρας και από αυτήν ζητείται να παρέμβει ώστε να μην «διαταραχθεί» η ηρεμία στις τάξεις των Τεκτόνων. Όπως επεσήμαναν, μπορεί οι «Σεβάσμιοι» να εξελέγησαν, αλλά η εκλογή έγινε με βάση... πελατειακές σχέσεις και επετεύχθη χάρη σε «μηχανισμούς» που δρουν ακόμη και στο στενό πλαίσιο μιας Μασονικής Στοάς. Έτσι ζητούν από τους ηγέτες της Μασονίας στην Ελλάδα να αποκαταστήσουν την τάξη στις δύο μασονικές Στοές της πόλης και να προβούν σε δυναμική παρέμβαση, ώστε να εκλέγονται στα ύπατα αξιώματα, Τέκτονες που διαπρέπουν στην τοπική κοινωνία και αποτελούν τον «καθρέφτη» της.