Κυριακή, 25 Μαρτίου 2012

Μεγάλη Στοά των Σκοπίων


Πολιτικοί, επιχειρηματίες, επιστήμονες, απαρτίζουν τα περίπου 150 μέλη της Μεγάλης Στοάς των Σκοπίων.

Η Μασονία λειτουργεί νόμιμα ως Ένωση Πολιτών από το 2005.Ο μυστικισμός είναι το κύριο χαρακτηριστικό του μασονισμού, λέει ο επιχειρηματίας Ζίφκο Γκρούεφσκι.
Σήμερα ανακοινώθηκε το πρώτο βιβλίο του οποίου ο συγγραφέας,Ζίφκο Γκρούεφσκι, είναι Μασόνος. Είναι μια προσωπική άποψη περί του Μασονικού μωσαϊκού. Αν και πολλοί περιμένουν ότι θα τύχουν δημόσιας προβολής ως μέρος των «Αδελφών», εντούτοις ο Γκρούεφσκι είναι ακόμη μόνος.
Ισχυρίζεται ότι η σκοπιανή κοινωνία εξακολουθεί να περιβάλλει τη Μασονία ως μια απόκρυφη οργάνωση, πολλά μέλη της δεν επιθυμούν να περιγράψουν αυτή τη Στοά στο κοινό.
«Δεν είμαι γενναίος. Έχω, απλά, θάρρος. Πιστεύω σε αυτό που κάνω. Έχω καθήκον να περιγράψω μέσα από το βιβλίο μου τις προκαταλήψεις που υπάρχουν στα Σκόπια. Η Μασονία είναι μια εταιρεία ελεύθερων ανθρώπων. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να ομιλούμε εξ ονόματός τους. Μπορούν οι ίδιοι να αποφασίσουν για την προβολή τους, δήλωσε ο Γκρούεφσκι.
Μεταξύ των μελών του τεκτονισμού δεν υπάρχουν γυναίκες από τα Σκόπια. Η γενική αντίληψη για το μασονικό κίνημα είναι ότι στρέφεται προς τις πολιτικές επιρροές, εντούτοις ο Γκρούεφσκι λέει ότι ποτέ ο οργανισμός αυτός δεν παρεμβαίνει στην πολιτική.

πηγή: http://www.echedoros-a.gr