ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Μεχμέτ Ιμάμ - Η μασονία δεν λειτουργεί αυτόνομα


Μια παράξενη δήλωση έκανε ο Μεχμέτ Ιμάμ, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Συμπαραστάσεως των Μουσουλμάνων στην Ελλάδας  «Η Φιλότητα » στο site του Δημοσιογραφικού Συγκροτήματος <<Μακεδονία>>
Συγκεκριμένα σε σχόλιό του  κος Μεχμέτ Ιμάμ  μεταξύ άλλων αναφέρει:

‘’Η μασονία πουθενά στον κόσμο δεν λειτούργησε αυτόνομα, αλλά πάντοτε μέσα από το σύστημα. Όπως και οι Εβραίοι δεν λειτουργούν αυτόνομα σε όποια χώρα και εάν βρίσκονται. Είναι πάντοτε ενταγμένοι στο σύστημα.΄΄


Νομίζουμε ότι η παραπάνω τοποθέτηση είναι αυθαίρετη και προσβλητική για τους Έλληνες Τέκτονες αλλά και για τον θεσμό . Ο κος Ιμαμ , με ισοπεδωτική διάθεση, βάζει  τους πάντες στο ίδιο καζάνι  .

Ο μέσος Έλληνας Τέκτονας  είναι όχι μόνον ανέντακτος αλλά ουκ ολίγες φορές ήρθε  αντιμέτωπος με το σύστημα . Η κοινωνική του ευαισθησία αλλά και το επαναστατικό ανήσυχο πνεύμα του δεν του επιτρέπουν συμβιβασμούς και στρογγυλοποιήσεις.
Δεν σημαίνει βέβαια ότι όλοι οι Τέκτονες είναι έτσι. Είναι όμως άδικο ο κος Ιμαμ να βάζει όλους τους Τέκτονες στο ίδιο τσουβάλι και να χρωματίζει με μελανά χρώματα έναν θεσμό που πρωτοστάτησε στο διάβα των αιώνων σε κοινωνικές αλλαγές με κύριο σύνθημα << Ελευθερία – Ισότης – Αδελφότης>> .