ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ο Μεγ. Γραμματέας της UGLE στο BBC


Ο Μεγάλος Γραμματέας της Ηνωμένης Στοάς της Αγγλίας , απάντησε χθες στην ιστοσελίδα του BBC , σε ερωτήσεις αναγνωστών από όλο τον κόσμο .
Αναφέρουμε κάποιες οι οποίες έχουν ενδιαφέρον:

Ερωτ. Πως μπορεί κάποιος να γίνει μέλος;

Απαν. Στην ιστοσελίδα μας υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες. Αν κάποιος δεν γνωρίζει κάποιον ελευθεροτέκτονα τότε μπορεί είτε να απευθυνθεί σε κάποια Στοά της περιοχής του είτε να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του μέσω της ιστοσελίδας μας.

(Σημ blog: Όταν πριν από λίγα χρόνια είχα δημιουργήσει αυτό το blog είχα δεχτεί αρνητικά σχόλια από κάποιους αδελφούς οι οποίοι υποστήριζαν ότι το διαδίκτυο δεν έχει να προσφέρει τίποτα στον Ελευθεροτεκτονισμό. ).

Ερωτ.: Οι δικαστικοί πρέπει να δηλώνουν την ιδιότητα τους;
 
Απαν.: Όχι. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρ. Δικαιωμάτων αποφάνθηκε το 2007 ότι σε μια δημοκρατική χώρα δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις.

Ερωτ.: Ποιο το νόημα να είσαι Τέκτονας.; Είναι διασκεδαστικό σαν να πηγαίνεις σε ένα μπαρ με φίλους ή μήπως εξυπηρετεί το άτομο για άλλους σκοπούς;

Απαν. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να γίνει κάποιος Τέκτονας . Οι  σημαντικότεροι είναι η συντροφικότητα όπου πολλές φιλίες που γίνονται μέσω του Τεκτονισμού κρατούν μια ζωή, η   ανάγκη που νιώθουν κάποιοι να ανήκουν σε κάποια δομή κάτι το οποίο είναι δύσκολο να βρεις στην κατακερματισμένη σύγχρονη κοινωνία, καθώς και η ανάγκη να προσφέρουν.