Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

Guy Arcizet - Ένας φιλέλλην Τέκτονας (Οι δηλώσεις του στα Ελληνικά)
Παρακολουθήστε τις δηλώσεις που έκανε  ο Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας αδ. Guy Arcizet ,  μετά το ταξίδι του στην Ελλάδα .

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μεγ. Διδάσκαλος επισκέφτηκε τη χώρα μας στις 18-19 Φεβρουαρίου 2012 καλεσμένος της Στοάς "ΜΥΗΤΙΚΟΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ 2018" του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος ΔΕΛΦΟΙ.

Είναι η πρώτη φορά που Μεγάλος Διδάσκαλος  ξένης Τεκτονικής Δύναμης παίρνει θέση υπέρ του Ελληνικού Λαού σε σχέση με την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα, και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό.

Σημαντικό σημείο των δηλώσεών του η προτροπή προς τους αδελφούς και τις αδελφές στην Ελλάδα να παίξουν ενεργό ρόλο τις δύσκολες αυτές εποχές. Κάτι που πλην ελαχίστων εξαιρεραισεων αποφεύγουν να πράξουν οι Ελληνικές Τεκτονικές Δυνάμεις.

Οι δηλώσεις του Μεγ. Διδασκάλου αποτελούν την καλύτερη απάντηση στην επίθεση που δέχθηκε πριν από λίγο καιρό   το Διεθνές Τεκτονικό Τάγμα Δελφοί και προσωπικά ο Υπατ. Μεγάλος Ταξιάρχης αδ. Βασίλειος Πάτκας για την συμμετοχή του στα Διεθνή Τεκτονικά φόρα και συγκεκριμένα για την συνάντησή του με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Και δείχνουν το δρόμο για το πώς πρέπει να κινηθούν και οι άλλες Τεκτονικές Ηγεσίες της χώρας μας.

Τέλος θα ήταν καλό να γίνει γνωστό ότι η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας  δεν είναι η πρώτη φορά που στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων . Το 1811 πρώτη αναγνώρισε την ύπαρξη Ελληνικού Έθνους μέσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και δημιούργησε δίκτυο όπου στρατολογούσε εθελοντές – φιλέλληνες που πολέμησαν στο πλευρό των Ελλήνων στον αγώνα για την ανεξαρτησία.


πηγή: Ελληνικό Πρακτορείο Τεκτονικών Ειδήσεων 

(Σημ. blog: Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα Αμαρυσία Σιγάλα για την μετάφραση των δηλώσεων του Μεγ. Διδασκάλου)