Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΜΣτΕ -Περί όνου σκιάς(Σημ.Τελικά όλα αυτά που συμβαίνουν στην ΕΜΣτΕ πρέπει να λάβουν ένα τέλος. Ασχολούμαστε όλο αυτό το διάστημα με παραλήψεις, σκάνδαλα και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του καθενός αλλά δυστυχώς απωλέσαμε το πνευματικό έργο και παραστρατήσαμε από το πνευματικό μονοπάτι. Καιρός λοιπόν να πάμε μπροστά.

Χθες , ένας αδελφός με πολλά χρόνια Τεκτονικής <<προϋπηρεσίας>> μου είπε κάτι που με ακούμπησε βαθύτατα. Για να είσαι Τέκτονας χρειάζεται μια βασική προϋπόθεση: Να πάλλεται η καρδιά σου. Να βλέπεις ανάπηρο και να τρέχεις να βοηθήσεις. Να βλέπεις ναρκομανή και να βάζεις τα κλάματα. Αν τα έχεις αυτά προχωράς μπροστά.

Με αυτά πρέπει να ασχοληθούμε και να αφήσουμε τους υπόλοιπους να αναπαύονται στις <<Τεκτονικές δάφνες>> τους .

Την παρακάτω ιστορία την αφιερώνω στους αντίπαλους στρατούς της ΕΜΣτΕ οι οποίοι έχουν πια παρατάξει τους στρατούς τους στην πεδιάδα και ετοιμάζονται για την τελική μάχη της διαδοχής.)

Λέμε ότι κάποιοι μαλώνουν «περί όνου σκιάς» (για την σκιά του γαϊδάρου), όταν φιλονικούν για κάτι ασήμαντο. Η έκφραση προέρχεται από ένα περιστατικό με τον Αθηναίο ρήτορα Δημοσθένη , ο οποίος ενώ αγορεύει στην εκκλησία του Δήμου και προσπαθεί να διαφωτίσει τους συμπολίτες του για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης τους αυτοί …αγρόν αγόρασαν! Τότε αυτός, για να τους κεντρίσει την προσοχή, άρχισε να τους αφηγείται μια ιστορία μεταξύ ενός αγωγιάτη κι ενός ταξιδιώτη.

Ο ταξιδιώτης είχε νοικιάσει τον γάιδαρο του αγωγιάτη και ταξίδευαν παρέα για τα Μέγαρα. Στον δρόμο, σταμάτησαν κάπου να ξεκουραστούν. Έκανε όμως ζέστη και δέντρο εκεί γύρω για να προφυλαχτούν απ’ τον ήλιο και να δροσιστούν λίγο, δεν υπήρχε. Ο ταξιδιώτης, αφού ξεπέζεψε απ’ τον γάιδαρο, έσπευσε να ξαπλώσει στην σκιά του. Ο αγωγιάτης όμως δεν τον άφησε, διεκδικώντας την σκιά του γαϊδάρου για τον εαυτό του, καθώς όπως του είπε, ενοικίασε μόνο τον γάιδαρο κι όχι και την σκιά του. Για τον λόγο αυτόν κατέληξαν στο δικαστήριο.

Στο σημείο αυτό, ο Δημοσθένης σταμάτησε την αφήγησή του και οι ακροατές του, που μέχρι πριν λίγο αδιαφορούσαν για ότι έλεγε, τον ρώτησαν με αγωνία να τους πει τι κατάληξη είχε η υπόθεση. Ο Δημοσθένης τότε τους χλεύασε που αντί να ασχολούνται με σοβαρά θέματα, κάθονται και ασχολούνται με την σκιά ενός γαϊδάρου.

 Δημόδοκος