ΤΕΚΤΟΝΙΣΜΟΣ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Είναι κρίμα....

Τα τελευταία χρόνια μια ομάδα φωτισμένων αδελφών πλαισίωσαν τον Ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη Ρ.Ν.Σ ο οποίος διωγμένος από την φυσική του θέση (Αχαρνών) λειτούργησε το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου σε άλλο  χώρο.  Αμέσως πλήθος αδελφών στήριξαν τον Ύπατο και   ο τρόπος που λειτουργούσαν τα εργαστήρια ήταν υποδειγματικός.  Όμως δυστυχώς , όπως συμβαίνει σε πολλά πράγματα στη χώρα μας, τα πρώτα σύννεφα δεν άργησαν να φανούν στον ορίζοντα.

1ον Η Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος είδε ανταγωνίστηκα την παραπάνω ενέργεια διότι πολλά μέλη της εντάχθηκαν σε αυτούς τους επιγενόμενους βαθμούς και φοβήθηκε μήπως άρχιζαν οι αδελφοί και δεν συμμετείχαν στους εντός ΕΜΣτΕ επιγενόμενους βαθμούς.
Αμέσως στο Ύπατο εισήλθαν καλοθελητές (και παραμένουν ακόμη) που ο ουσιαστικός τους ρόλος ήταν να δίνουν αναφορά για τα εκεί τεκταινόμενα  και ποσώς τους ενδιέφερε η πνευματική πορεία καθώς Αγγλικός και Σκωτικός Τύπος είναι δύσκολο να συμβαδίσουν. Αυτή ήταν η μια ατυχία.

2ον Δυστυχώς στα υψηλά κλιμάκια του Υπάτου εισήλθαν αδελφοί οι οποίοι βρήκαν μια χρυσή ευκαιρία να << ρεφάρουν >>  στην παρτίδα που είχαν ξεκινήσει με τη Μεγάλη Στοά. Έτσι άρχισαν να γλυκοκοιτάζουν προς Αχαρνών και με την συμπεριφορά τους δημιούργησαν ρήγματα σε αυτό το τόσα πολλά υποσχόμενο σώμα.  

Έτσι σήμερα το Ύπατο φαίνεται να περνά μια κρίση ταυτότητος καθώς και προσανατολισμού. Χρειάζεται δραστικές ενέργειες από τον Ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη  (ο οποίος χαίρει της εκτίμησης και του Σεβασμού όλων)καθώς θα πρέπει να απομακρύνει εκείνους που δεν θέλουν ή που δεν μπορούν. Είναι κρίμα ένα από τα ουσιαστικότερα πνευματικά οικοδομήματα του Τεκτονισμού στην Ελλάδα να παρουσιάζει προβλήματα τώρα μάλιστα που το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Είναι κρίμα να τραυματίζει εξαίρετους αδελφούς που το πίστεψαν και το στήριξαν από την πρώτη στιγμή.

Αυτά για την ώρα…..